Kuzey Marmara Otoyolu 2019 Sonunda Açılacak

Kuzey Marmara Otoyolu 2019 Sonunda Açılacak

430 Kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu projesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Kuzey Marmara Otoyolu projesinin 2019 yılının sonlarına doğru hizmete açılması planlanıyor.

A+A-

Toplam 430 kilometre uzunluğa sahip olacak projede sona yaklaşılıyor. Proje kapsamında Avrupa yakasında 172 kilometrelik yol yapılırken, Anadolu kesiminde ise 258 kilometre yol inşa ediliyor.

2019'da açılması planlanıyor

Silivri-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Pendik güzergahının açılmasından sonra, Pendik-Osmangazi Köprüsü arasındaki güzergahın da yıl sonuna kadar açılması planlanıyor. Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar gidecek Kuzey Marmara Otoyolu'nun ise 2019 yılı sonunda açılması amaçlanıyor.

Projede 14'ü Avrupa, 29'u Anadolu kesimlerinde olmak üzere toplam 43 kavşak bulunacak. Otoyolda toplam 8 tünel, 24 viyadük, 62 köprü, 78 alt geçit, 47 üst geçit ve 200 menfezi yer alacak.

4 şeridi ile dünyanın en geniş tünellerinin inşa edildiği projenin 151 kilometrelik kısmı Kocaeli'de yapılıyor. Bölgede, 1405 metre, 4 bin 159 metre, 371 metre, 2 bin 150 metre ve 1475 metre olan 5 tünel inşa edilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, inşaatınının 12 ay önce bitirilmesi planlanan Kuzey Marmara Otoyolu projesinde incelemelerde bulundu. Karaosmanoğlu, Karayolları İstanbul 1'inci Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz'den bilgi aldı.

İstanbul yolundaki sıkıntıyı azaltacak
Başkan Karaosmanoğlu, "Özellikle İstanbul'dan bayram çıkışları, dönüşleri, cumartesi-pazar günleri İstanbul'dan çıkış ve dönüşlerde, Kocaeli'de çok büyük trafik problemleri yaşıyoruz. Gerek E-5 dediğimiz D-100 Karayolu'nda, gerek TEM'de trafik problemi had safhada oluyor. Bu problemin halledilmesi için Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir an önce hayata geçmesi gerekiyordu. Bununla ilgili proje çalışmaları yıllarca sürdü. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yap-işlet-devret modeliyle ihalesi yapıldı ve çok kısa bir süre içinde inşallah 2018'in sonunda önemli bir bölümü biterek hizmete açılacak. 2019'un sonunda da tamamen, 200 kilometreye yakın, bu büyük inşaat bitecek. Bittiği zaman Kocaeli şehir içi ulaşımında bize çok büyük bir rahatlık getirecek. Bayram dönemlerinde İstanbul yolunda yaşadığımız sıkıntıyı büyük ölçüde azaltacak olan çok önemli dev bir projedir" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.