Konutta yeni trend: Modern teknoloji ve doğal yaşam!

Konutta yeni trend: Modern teknoloji ve doğal yaşam!

Büyük kentlerde aşırı kalabalık ve yoğun şehirleşme yeni lokasyonlara yönelim sağladı. Metropellerde yaşayanlar hem çağdaş ve modern bir yaşam, hem de toprağa basıp yeşile dokunarak yaşamak istiyorlar.

A+A-

Konut tercihleri hızla değişiyor. Birbiri ardına yükselen binalarla, pek çok yapıyı içerisinde barındıran konut sitelerinin birer küçük şehir haline gelmesi özelikle çocuklu ailelerin yeni arayışlara girmesine neden oldu. Yatay yapılaşmanın olduğu, son teknoloji ile beraber doğal unsurların fazlaca öne çıktığı, merkeze yakın lokasyonlar yeni gözde yaşam alanları ortaya çıkardı.

Ankara’nın incisi Gölbaşı’nda Kırkıncıoğlu Grup iştiraki DAFF Yapı tarafından hayata geçirilen Enda Konakları yoğun ilgi ile karşılaştı. DAFF Yapı Genel Müdürü Abdullah Kırkıncıoğlu, doğal yaşam hayalinden yola çıkarak bu lokasyonu özellikle seçtiklerini belirterek şunları söyledi:

“Herkesin hayalinde şehir merkezine yakın ama doğa ile iç içe bir yaşam arzusu vardır. Şehrin karmaşasından uzak ama şehrin bitişiğinde olan Gölbaşı, çevresel özellikleri ve özel statüsü ile Ankara’nın diğer bölgelerinden ayrışıyor. Endemik pek çok bitki ve kuş türüne ev sahipliği yapan Gölbaşı, temiz havası, dingin yaşantısı ve Ankara’nın önemli noktalarına yakınlığıyla özel bir lokasyon. Başkentin ciğerleri Mogan ve Eymir’in yanı başında olan, yeşilin her tonunu dört mevsim koruyan bölgede özel çevre koruma alanı statüsünde olması nedeniyle çok katlı yapılaşmaya izin verilmiyor. Böylece Gölbaşı genel peyzajının çok katlı yapılar tarafından kirletilmeden korunmasını mümkün kılıyor. Biz de modern teknoloji ile çağdaş yaşam olanaklarını doğal yaşam ile birleştirerek Enda Konaklarını hayata geçirdik. Bu yapıyı pastoral yaşam ile birlikte sunmak projenin büyük ilgi görmesini sağladı.”

DAFF Yapı’nın yatay yapılaşma tipinde hayata geçirdiği Enda Konakları, sakinlerine akıllı ev teknolojisinin en üst imkanları ile birlikte, bol oksijenli bir ortamda toprağa basarak, yeşile dokunarak, hatta ürün yetiştirerek yaşama şansı sunuyor. Projede; ileri teknoloji imkanlarıyla donatılmış çağdaş konak keyfi; fitness, sauna gibi zengin konfor ve bakım unsurları; her türlü sportif faaliyet için altyapı; bahçe işleri ve organik ürün yetiştirilen “bostan” gibi imkanlarla sunulan pastoral yaşam alışkanlıkları bir arada…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.