Konut Kredisi Faizleri Yüzde 0,98'e Düştü!

Konut Kredisi Faizleri Yüzde 0,98'e Düştü!

Başbakan Binali Yıldırım'ın faiz kampanyası açıklamasının ardından 4 banka faiz oranlarını 0,98'e çekti. Faizleri ilk düşürün Ziraat Bankası'nın ardından Halkbank, Şekerbank ve Vakıfbank da faizleri indirdiğini açıkladı.

A+A-

Ziraat Bankası tarafından dün öğlen saatlerinde yapılan açıklama ile gayrimenkul sektörü hareketlendi. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e indirdi.

Taksit 3 bin 300 TL yerine 2 bin 841 TL olacak

Ziraat'in ardından faizleri indirdiğini açıklayan Halkbank da, 10 yıl vadeli 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0.98 seviyesine çekti. Halkbank'ın konut kredi faiz indirimi bugünden itibaren geçerli olacak. Yapılan indirim sonrasında 120 ay vadeli 200 bin lira kredi alımında aylık taksit 3 bin 300 lira yerine 2 bin 841 lira olacak.

Şekerbank da faizleri indirdi

Şekerbank indirim kararını dün akşam saatlerinde açıkladı. 60 aya varan vadelerde uygulanacak indirimle banka ilk defa konut kredisi kullanacak olan bireylere 500 bin TL'ye kadar olan konut kredisi taleplerinde faiz oranlarını yüzde 0,98'e çekti.

Bir indirim de VakıfBank'tan

VakıfBank da indirim kararını dün akşam saatlerinde açıkladı. Banka, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdü. Ancak bu indirim 14 Mayıs'tan itibaren uygulanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum