Konut Kredi Faizleri Yüzde 10 Düşüyor

Konut Kredi Faizleri Yüzde 10 Düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıkladı. Albayrak, 1 Ağustostan itibaren geçerli olmak bankaların yüksek faizle kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacağını söyledi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıkladı.

Bakan Albayrak özellikle konut kredisi kullanacakları sevindirecek müjde verdi. Konuşması sırasında kredi faizlerini değerlendiren Albayrak, "1 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacak" dedi. 

Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bu süreçte özellikle, BDDK, Merkez Bankası, Bankalar Birliği ve diğer tüm kurum ve paydaşlarla güçlü bir koordinasyon ortaya koyduklarını söyledi.

Bankaların ağustos döneminde yaşanan spekülatif dalgalanmalara karşı SWAP işleri özelinde, yaşanan süreçte önce yüzde 50, sonra yüzde 25 sınırlamalarla birlikte yurt dışı kaynaklı olabilecek dalgalanmaların önüne geçecek adımlar atıldığını hatırlatan Albayrak, mevduat hesaplarında stopaj oranlarının ayarlanması başta olmak üzere ihracat bedellerinin Türkiye'ye getirilmesi, sözleşmelerde TL'ye geçiş ile Türk lirasını güçlendirecek ve kurun enflasyon baskısını azaltacak adımlar attıklarını belirtti.

Konut kredisi faiz oranları yüzde 3'ü geçmiş durumda. En düşük konut kredi faiz oranı yüzde 1,98. İpotekli konut satışlarının azalmasına neden olan yüksek faiz oranları Albayrak'ın müjdelediği haberle yüzde 10 düşecek. 

Albayrak, "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum