Konut Fiyatları 2018’de Artacak mı Düşecek Mi?

Konut Fiyatları 2018’de Artacak mı Düşecek Mi?

Son bir yıldır yavaşlama eğilimine geçen konut fiyatlarının 2018’de ne olacağı merak konusu. 2018’de konut fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Yanıtı haberimizde…

A+A-

Konut fiyatları son bir yıldır gerileme eğilimine girdi. Herkesin kafasında şu soru; konut fiyatları bundan sonra ne olacak? 2018'de konut fiyatları düşecek mi artacak mı? Soruya Antalya Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş yanıt verdi.

Karataş, "Demir fiyatlarındaki önlenemez yükseliş, hafriyat maliyetleri, otopark zorunluluğu, KDV oranları, tapu harcı, altyapı bedelleri ve kredi faizleri dikkate alındığında Türkiye'de konut fiyatlarının düşmesi mümkün görünmüyor, hatta artacak" dedi.

İnşaat sektörünü etkileyen en önemli konulardan birinin demir fiyatlarının yüksekliği olduğunu belirten Karataş, "Son günlerdeki hafriyat maliyetleri, Haziran ayı itibari ile her bağımsız bölüme bir otopark zorunluluğu, KDV oranları, tapu harcı, altyapı bedelleri ve kredi faizleri dikkate alındığında Türkiye'de konut fiyatlarının düşmesi mümkün olmamaktadır. Tüm bu detaylar ve belirttiğimiz konular konut fiyatını artıran ek bedellerdir, maliyet masrafları olarak karşımıza çıkmaktadır. Konut fiyatlarına etki edecek bir başka gelişme ise müteahhitlik mesleğinin artık bu şartlar altında tercih edilmeyeceğini, yani müteahhit sayısının düşecek olmasının da fiyatları yukarı çekeceğini düşünüyorum" dedi.

Satılan bir konutun yerine yenisinin eski maliyetlerle yerine konulamadığının altını çizen Karataş, "Ayrıca deprem ülkesi olmamız nedeniyle artık yapılar da daha özellikli ve koruyucu unsurları içinde bulunduracaktır. Tüm bunlar yeni yılın ilk yarısından sonra fiyat olarak yansıyacak gelişmelerdir. Konut ve inşaat sektörünün ekonomideki lokomotif görevini sürdürebilmesi için gerek yerel, gerekse de devlet politikaları ile desteklenmesi büyük önem arz ediyor" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.