Konak'ta Aylık 145 Bin TL'ye Kiralık Dükkan Yeniden İhaleye Çıkıyor

Konak'ta Aylık 145 Bin TL'ye Kiralık Dükkan Yeniden İhaleye Çıkıyor

Konak'ta SHK binasının altında bulunan ve geçtiğimiz sene 145 bin TL'ye kiraya verilen ancak kirasını ödemekte zorlanan şirketin kirayı yenilememesiyle boşalan dükkan yeniden ihale edilecek.

A+A-

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında rekor fiyata Çerezcibaşı firmasına kiralanan iş yeri boşaltıldı.

Konak Meydanı'nda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ihaleye çıkarılan 200 metrekare büyüklüğündeki işyeri aylık 145 bin TL’ye kiralanmıştı. İzmir'in Alsancak, Çankaya ve Konak gibi merkezi semtlerinde birçok mağaza iş potansiyelinin düşüklüğü ve kira bedellerinin yüksekliği nedeniyle kepenk kapatırken, SGK, Konak'ta zemin katta bulunan 200 metrekare büyüklüğündeki işyerini ihaleye çıkarmıştı.

Sekiz firmanın katıldığı ihaleyi ayda 145 bin TL'ye Çerezcibaşı firması kazanmıştı. Kiralanan mağazada daha önce Tuğba Kuruyemiş faaliyet göstermiş fakat birkaç aylık süre sonunda kayyum atamalarından dolayı dükkan kapanmıştı.

Gelinen noktada 2017 Ocak ayında yapılan ihale sonrasında faaliyete geçen işyeri 15 ay sonra yine boşaltıldı. Firmanın dudak uçuklatan kirayı ödemekte zorlandığı ve sözleşmeyi yenileyemediği öğrenildi. İlerleyen günlerde yeni bir ihale gerçekleşeceği öğrenildi.

Mehmet İşler - Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.