Kilis'e 327 Yataklı Devlet Hastanesi Geliyor

Kilis'e 327 Yataklı Devlet Hastanesi Geliyor

Kilis'e 327 yataklı devlet hastanesi yapılıyor. Kilis yeni devlet hastanesi projesi için Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Kalkınma Bankası arasında protokol imzalandı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası arasında "Kilis Devlet Hastanesi Yapım Protokolü" imzalandı. Sağlık Bakanlığı Bilkent yerleşkesindeki imza törenine, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile Bakanlık yetkilileri katıldı.

Müsteşar Eyüp Gümüş imza töreninde konuşma yaptı. Gümüş, özellikle Suriyelilere ve savaş sebebiyle yerinden edilen birçok ülkeden insana kucak açan Türkiye'de, 4 milyon Suriyeli, 200 bin Iraklı sığınmacının misafir edildiğini ifade etti. 

Gümüş sözlerine şu şekilde devam etti; "Bakanlığımız, sadece Türkiye coğrafyasıyla sınırlı kalmayıp Somali, Cibuti, Bangladeş gibi kardeş ülkelerde de sağlık iş birliği çalışmalarına devam etmektedir. Bu hizmetlerin bir devamı olarak, Avrupa Birliği ile birlikte Kilis'te 327 yatak kapasiteli hastanemizin bugün sözleşmesini imzalayacağız. Ayrıca bu hastanenin kampüsü içinde 40 üniteli ağız diş sağlığı merkezi de bulunacak." 

Kilis Devlet Hastanesi 2020 yılının Haziran ayında tamamlanacak. Gümüş, "Kaliteli sağlık hizmetleri sunulması amacıyla yapılacak bu hastane ve ağız diş sağlığı merkezimizin, vatandaşlarımızın yanı sıra Suriyeli misafirlerin ve hatta çevre ülkelerde yaşayan insanların da kullanabileceği modern cihazlarla donatılmış bir merkez olacağını belirtmek istiyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.