Kentsel Dönüşüm Kira Yardımına Zam Geliyor

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımına Zam Geliyor

Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 2018 kentsel dönüşüm kira zamları hakkında müjdeyi verdi. 600 lira olan kira yardımını 2 yıllık enflasyon farkı eklendiğinde 720 lira olduğunu ancak bu rakamı 750 TL'ye yuvarlayacaklarını söyledi.

A+A-

Sur Yapı’nın, Antalya’nın Kepez-Santral bölgesinde hayata geçirdiği Antalya Projesi’nin resmi temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Temel atma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Dağcan, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas ile Sur Yapı Genel Müdürü Ufuk Elmas’ın yanı sıra üst düzey bürokratlar, hak sahipleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Özhaseki’den kira yardımına zam müjdesi

Törende konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kentsel dönüşümleri takip eden bir bakan olarak burada gördüğüm manzaradan gurur duydum. Çok küçük projelerde bile insanların uzlaşmasını çok göremiyoruz. 3 bin 265 kişi belediyeye inandı, bu uyumdan dolayı başkanlarımızı kutluyorum. Hakikaten iftihar ettim, neredeyse herkes gelmiş imza atmış. Elbette ki burada Menderes Başkan’ın liderliği var, müteahhit firmamız da zaten çok başarılı. Türkiye çapında bir firma. Yıllardır tanıyoruz, güveniyoruz ama sizlerin de gelip idarecilerimize güvenerek imza atmanız takdire şayan. Elinize sağlık, Allah hepinizden razı olsun. Biz 600 lira kira yardımını, iki yıllık enflasyonu ekleyerek 720 lira olarak hesapladık. Bu da küsurlu olur dedik, değerli bakanımızın girişimleriyle aylık kira yardımı 750 lira olarak ödenecek. Türkiye’de kentsel dönüşüm bir zorunluluk. Deprem bölgesinin yoğun olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kimliksiz ve sağlıksız yapılardan kurtulmamız lazım" şeklinde ifadelerde bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.