Katip Çelebi Üniversitesi Bayraklı'da 1.3 Milyon Metrekarelik Kampüs Kuruyor

Katip Çelebi Üniversitesi Bayraklı'da 1.3 Milyon Metrekarelik Kampüs Kuruyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Bayraklı Şehir Hastanesi arkasında kalan 1 milyon 372 bin metrekarelik alanda yeni bir üniversite yerleşkesi kuracak. Kampüs alanının imar planları askıya çıktı.

A+A-

Orman ve Su İşleri bakanlığı Bayraklı Şehir Hastanesi'nin de içerisinde kaldığı İzmir İli, Bayraklı İlçesi, 2261 ada, 59 parselde yer alan 4.569.992,24 metrekarelik arazinin 1.372.277,55 metrekaresi üniversite alanı olarak Katip Çelebi Üniversitesi'ne tahsis etti. 

PLAN KARARLARI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2261 Ada 59 parselin, 1.372.277,55 m2 lik kısmını Üniversite Kampüsü yapılmak üzere İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne tahsis etmiştir.

1/100.000 ölçekli İzmir – Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni planlarının uygulama hükümleri, 8.11.4 Maddesinde “ planlama bölgesi bütününde, hangi kullanımda kaldığına bakılmaksızın, Orman Mülkiyetinde olan ve Orman Genel Müdürlüğünce tahsisi yapılan alanlar gerekli izinler ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın görüşünün alınması kaydı ile bu planda değişikliğe gerek kalmaksızın, tahsis süresi dahilinde tahsis amacına uygun olarak kullanılabilir.” Hükmü getirilmiştir.

Bu hüküm doğrultusunda üst ölçekli planların plan lejantlarından farklı olarak Katip Çelebi Üniversitesi Kampüs Alanı önerilmiştir.

Tüm bu Kurumların olumlu görüşleri doğrultusunda Kamu yararı amaçlı İzmir gibi Türkiye'nin 3. büyük kentine ve Bölgenin en büyük eksiği olan bir Üniversite alanı planlanmıştır.

Planlama çalışmasında kampüs alanına ulaşımı sağlamak üzere yürürlükteki imar planlarında Sağlık Tesis Alanına Laka köyünden girişi sağlayan 20 m.lik taşıt yolundan, sağlık tesisi sınırlarını takip edecek şekilde 15 m.lik taşıt yolu planlanmıştır.

Bu yolun bir kısmı yine mülkiyeti Maliye hazinesine ait olan 2261 ada 60 parselden sağlanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.