Karşıyaka Stadı İmar Planı Askıya Çıktı

Karşıyaka Stadı İmar Planı Askıya Çıktı

Karşıyaka Aksoy mahallesinde 26665 ada 11 ve 12 parselde yapılacak olan Karşıyaka Stat projesinin imar planı askıya çıktı.

A+A-

11 parselde 23 bin 588, 12 parselde 4040 metre olmak üzere planlama alanı toplamda 127 bin 628 metrekare alanda hayata geçirilecek projenin imar planı Çevre Şehircilik bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

"Stadyum ve Sosyal Tesis Alanı"na ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içinde yapılan itirazların bir kısmı kabul edilmişti. İtirazların kabulünün ardından hazırlanan yeni planlar bugün itibariyle askıya çıkarıldı. İmar planları 1 ay süre boyunca Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde askıda kalacak. 

Stadyum alanı olacak alanın mülkiyetinin büyük çoğunluğu Spor Genel Müdürlüğü'nde bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi ve Hazine maliyesinin de hissesi bulunuyor.

Sahanın yer aldığı alanın jeolojik etüt araştırması yapılmış ve 2016 yılında Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilmişti. 

1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında sosyal ve kültürel tesis alanı olarak belirlenen 26675 ada 12 parsel imar planında sosyal tesis alanı olarak değiştirildi.

KARŞIYAKA STADI İMAR PLANI RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.