Karaman'da Kentsel Dönüşüm Çalışması Yapılacak

Karaman'da Kentsel Dönüşüm Çalışması Yapılacak

Karaman'ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki kentte kentsel dönüşümle ilgili ne yapılması gerekiyorsa bunu inceleyeceklerini söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Karaman'da, Vali Fahri Meral'i makamında ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Özhaseki, ziyarette, Karaman'ın Anadolu'nun en önemli kentlerin başında geldiğini belirtti.

Karaman'da yapılacak yatırım ve işlerin zaman içerisinde gerçekleştirileceğini söyleyen Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili şehirde yapılması gerekenleri inceleyeceklerini bildirdi.

Bakan Özhaseki, daha sonra Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı da makamında ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki belediyecilik hizmetlerinde 1994'te önemli bir dönemin başladığını belirten Özhaseki, şu şekilde konuştu:

"Öncesine ait dönemde kamplaşmanın hızla yaşandığı, hizmetin ötelendiği, belediyeleri sadece kendi dünya görüşlerine giden yolda bir basamak gibi gören insanların ideolojik tavırlarıyla ve vatandaşı dışlamasıyla devam eden, şehirleri perişan eden bir yapı vardı. Allah'a hamdolsun 20 senedir bizim misyonumuza sahip arkadaşlar, bu görüşü değiştirdi. Hizmet belediyeciliğini öne çıkardılar. Belediyecilik dünyasına sosyal belediyecilik nedir, şehrin alt yapısıyla üst yapısı birlikte nasıl düşünülür, komple şehirde kalkınma nasıl yapılır, vatandaşa nasıl hizmet edilir onu gösterdiler. Bizim arkadaşlarımız ayrımcılık yapmazlar. Bahanede bulunmazlar, ellerinden geleni yaparlar ve gayret ederler. Doğrusu biz de onlara yardımcı oluruz."  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.