Kanal İstanbul'un 2 Yakasına 2 Modern Şehir Kurulacak

Kanal İstanbul'un 2 Yakasına 2 Modern Şehir Kurulacak

Kanal İstanbul çevresindeki yapılaşma ile ilgili ayrıntılar netleşiyor. Kanal İstanbul'un 2 yakasında 2 ayrı şehir kurulacak. Kurulan şehirler yeni nüfus için değil İstanbul içerisindeki hasarlı yapılarda yaşayanlar için konut rezerv alanı olacak.

A+A-

İlbank Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "100 Günlük İcraat Programı Basın Buluşması" programıyla Başkent'teki medya temsilcileriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, programın en önemli maddelerinden biri olan Kanal İstanbul hakkında da açıklamalarda bulundu.

Marmara ile Karadeniz'i birbirine bağlayacak, 43 kilometre uzunluğundaki kanalın her iki tarafında da yeni şehirler kurulacağını belirten Kurum, “Yeni şehirlere yeni bir nüfus değil, daha çok İstanbul'un içindeki hasarlı diyebileceğimiz veya yıkılması gereken binaların rezervi noktasında kullanılacak konutlar olacak” dedi.

HIZLI BİR ŞEKİLDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Kanal İstanbul’un iki yakasında kurulacak olan yeni şehirleri hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini belirten Murat Kurum, “Bu kapsamda ilk 100 gün içerisinde 1/100.000 ölçekli planlarımızı hızlı bir şekilde hazırlayacağız ve alt ölçekleri 1/25.000, 5000, 1000 ölçekli planları da yine süreç içerisinde hızlı bir şekilde hayata geçirmeye çalışacağız."dedi. 
Kurum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, ihaleyi yapacak olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bir protokol yaptıklarını anlatan Kurum, "Bu protokol çerçevesinde biz bu arazi üretimini yapacağız, Ulaştırma Bakanlığımız da inşallah çok yakın zamanda buranın ihalesine çıkıyor olacak." diye konuştu.

Kanal İstanbul Yeni Şehir projesinin yatay mimaride tasarlanacağını belirten Kurum, “43 kilometre uzunluğundaki kanalın her iki tarafında yatay mimarinin hakim olduğu, 4 katı geçmeyen, içinde fuar, üniversite alanlarının ve üniversite alanlarının içinde her türlü eğitimin, araştırmanın, Ar-Ge çalışmasının yapılabileceği mekanlar, sosyal donatı anlamında, çocuklarımızın, gençlerimizin yaşlılarımızın vakit geçireceği, zaman harcayacağı aklınıza gelen ne varsa bunların da içinde barındırıldığı inşallah modern iki şehir kurma arzusundayız” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.