Kamu Binası İnşaatlarına Standart Getiriliyor

Kamu Binası İnşaatlarına Standart Getiriliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu bina inşaatlarında tasarım ve yapım ile ilgili esasları belirleyen bir rehber hazırladı. Bakanlığın resmi sitesinde yayınlanacak genelgede, kamu hizmet binalarının yapımına ilişkin sınırlar bulunuyor.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı "Kamu Binaları Standartları Rehberi" Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanacak. Yayınlaması ile ilgili karar Resmi Gazete'de yer aldı.

Kamu Binaları Standartları Rehberi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası taşıyan ve Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, "Kamu Binaları Standartları Rehberi" Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alacak. 

Tasarım ve yapıma sınır

Genelgede, kamu hizmet binalarının yapımına ilişkin yer seçiminde hazine arazilerinin öncelikle değerlendirilerek bina maliyetlerinin düşürülmesi, bu binalarda enerji verimliliği kriterlerine uygunluk şartı aranması ve cari giderlerin asgari seviyede tutulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rehber hazırlandı. Söz konusu rehberin kapsam dahilindeki kamu kurum ve kuruluşlarınca tasarım ve yapım çalışmalarında dikkate alınması gerektiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.