Kale Grubundan İzmir'e Yeni Tesis Yatırımı

Kale Grubundan İzmir'e Yeni Tesis Yatırımı

Kale Grubu ve Pratt & Whitney ortaklığıyla 2010'da kurulan Kale Pratt & Whitney Uçak Motorları Sanayi A.Ş. Ege Serbest Bölgesi'nde yeni inşaat yatırımı için TE Mühendislik ile anlaştı.

A+A-

Türkiye'de 61 yıldır hizmet veren Kale Grubu, 1969 yılından bu yana savunma ve havacılık sektöründe de faaliyet gösteriyor.

Kale Grubu, 2013 yılından itibaren uluslararası iş birliği ile projelenen 5. nesil savaş uçağı olan F-35 modelinde kullanılan F-135 kodlu ileri seviyedeki motorun 400'den fazla parçasını yüksek teknoloji ile üreterek, programın önemli bir ortağı haline geldi.

2010 yılında Pratt & Whitney ile kurulan ortak girişim neticesinde, Kale Grubu, 146 bin 389 metrekarelik arazi üzerinde 20 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesise halihazırda 75 milyon dolar yatırım yaptı.

2018 yılı içerisinde de üretim kabiliyetini ve kapasitesini artırma hedefiyle yeni depo, yemekhane ve ilave ofis binası inşaatı yatırımı kararını aldı.

Yatırımı gerçekleştirmek üzere TE Mühendislik ile 7 Mayıs 2018 tarihinde sözleşme imzaladı. Yeni yatırımın 6 ay sürmesi ve Aralık 2018'de tamamlanması planlanıyor. TE Mühendislik Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Özgür Özçalabı, Kale Grubu'na TE Mühendislik'e duydukları güven nedeniyle teşekkür ederek, çelik yapıdan oluşan yeni yatırımın uluslararası standartlarda kalite gözetilerek, yüzde 100 müşteri memnuniyeti ilkesi doğrultusunda gerçekleştirileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.