Kabataş Mahmutbey Metro Ne Zaman Açılacak 2018?

Kabataş Mahmutbey Metro Ne Zaman Açılacak 2018?

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Kağıthane-Mahmutbey Metro Hattında inşaat çalışmaları devam ediyor. Kabataş Mahmutbey metro hattının 2019 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

A+A-

Kağıthane Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Kağıthane-Mahmutbey Metro Hattı’nda çalışmalar son sürat devam ederken hattın Kağıthane İstasyonu’nda bulunan köprülerin beton imalatlarının tamamlanmasıyla önemli bir aşama da geçildi.

Devam eden çalışmalar kapsamında yeni süreçte rayların döşenmesi, istasyon inşaatları, mekanik faaliyetler ve test sürüşü aşamaları bulunuyor. Metro hattının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019'un ilk aylarında faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Çalışmaları yerinde incelemek için metro şantiyesine gelen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ‘’Son tabla betonun dökülmesiyle birlikte çok yakın bir zamanda köprülerin altındaki iskeleler sökülerek Merkez’deki meydan trafiği rahatlatılacak. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından meydan düzenlemesi de gerçekleştirilecek. İnşaat aşamasındaki zor kısım geride kalmış görünüyor.’’ dedi.

Toplam 24,5 kilometrelik ve 19 istasyonlu Kabataş- Beşiktaş –Mecidiyeköy-Kağıthane-Mahmutbey Metrosu 8 ilçeyi birbirine bağlayacak ve günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Kabataş Mahmutbey Metro Hattı Kağıthane’den Çağlayan, Merkez ve Nurtepe mahallelerinden geçecek. Yeni ulaşım ağıyla Kağıthane’den Mecidiyeköy'e 4,5 dakika, Beşiktaş'a 10 dakika, Gaziosmanpaşa'ya 13 dakika, Mahmutbey'e 28 dakikada ulaşım sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.