İzmir'in Köylerinde Arsa Fiyatları 4 Yılda Yüzde 120 Arttı

İzmir'in Köylerinde Arsa Fiyatları 4 Yılda Yüzde 120 Arttı

İzmir'in merkezinde ve köylerinde arsa fiyatları artıyor. Bornova'nın Yakaköy, Çiçekliköy, Karaçam gibi revaçta olan köylerinde arsa talebinin çok olması nacak imarlı arsa sayısının az olması arsa fiyatlarını uçurdu.

A+A-

İzmir'in merkezinde ve köylerinde arsa fiyatları rekor düzeye ulaştı. Kentin çeperindeki köylerin fiyatları son bir yılda yüzde 25, son 4 yıldaysa yüzde 120 oranında arttı. Urla, Çeşme, Seferihisar ve Karaburun'daki artışlardan Buca ve Bornova çevresindeki köyler de etkilendi. Kent çevresinden arazi alarak müstakil bir eve sahip olmak dar ve orta gelirliler için imkansız hale geldi.

Bornova'da talep çok, arsa yok

Bütünşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen  köylerde arazi fiyatları rekor seviyeye ulaştı. Bornova'daki arazi fiyat artışından en çok etkilenen Çiçekliköy ve Yakaköy köyleri oldu. Bölgede 500 metrekarelik bir alana sahip olmak için 200 bin lirayı, imarlı arsa statüsünde geçen bir alan içinse neredeyse iki katını ödemek gerekiyor. 

Köylerde imarlı arsa kalmadı

Eğridere Köyü'nde rakamlar hızla artıyor. Köyde arsa sahibi olmak için 400 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Karaçam Köyü'nde ise imarlı arsa bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Kayadibi Köyü'nde de hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Bölgedeki eğimli arsalarda uygun fiyatlarda arsa bulunabiliyor. Eğim olmayan arsalarda dönüm fiyatları ortalama 600 bin lirayı geçiyor.

Buca'da da aynı manzara yaşanıyor. İlçe merkezinden ayrıldıktan sonra arazi fiyatları hızla yükseliyor. Otoyolların kesişiminde ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'nün yakınında bulunan Kaynaklar bölgesinde villa inşaatları devam ediyor. İlçenin değeri hızla artıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.