"İzmir'i Gökdelenlerle Dolu Bir Mega Kent Yapma İddiamız Yok"

"İzmir'i Gökdelenlerle Dolu Bir Mega Kent Yapma İddiamız Yok"

İzmir'in 50 yılını düşünülerek planların yapılması gerektiğini belirten Necip Nasır, "İzmir'i gökdelenlerle dolu bir mega kent yapma iddiamız yok. Aksine çevresiyle bütüncül, doğaya ve insana saygılı yaşanabilir bir İzmir tek amacımız" dedi.

A+A-

İzmir'in sahip olduğu kültürel ve ekonomik değerleriyle büyük bir potansiyel taşıdığını söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, gerekli planlamalar yapılırsa İzmir'in dünya kenti olacağını söyledi.

 

“İzmir'in yalnızca bugünü ve yarınını değil, 50 yıl sonrasını düşünerek planlar yapmalıyız” diyen Nasır, kenti hak ettiği yere taşımak için bazı stratejik adımların atılması gerektiğini kaydetti.

 

Son dönemde gündemde olan ve vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen İmar barışı konusuna da değinen Necip Nasır, bu barışın ülke için devrim niteliğinde olduğunu dile getirdi.

 

İmar barışı konusunda kendisine bazı sorunlar iletildiğini de kaydeden Nasır, bu sorunların tespiti ve çözümü için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarını belirterek; Ankara'da çözüm arayışı için köprü görevi üstleneceğinin altını çizdi.

 

“EN BÜYÜK SORUN PLANSIZLIK”

 

İzmir'in en büyük sorununun plansızlık olduğunu anlatan Necip Nasır, “Kentin 50 yıllık projeksiyonunu belirleyecek şekilde doğru projeler üretilmesi lazım. İzmir'in kendi varlıkları,     kenti zirveye taşımak için yeterli aslında. Bizim İzmir'i gökdelenlerle dolu bir mega kent yapma iddiamız yok. Aksine çevresiyle bütüncül, doğaya ve insana saygılı yaşanabilir bir İzmir tek amacımız. Örneğin Kemeraltı'nı 24 saat yaşayan bir turizm ve alışveriş merkezi haline getirebiliriz. Daha önce de belirttiğim gibi Buca köprüsünden başlayarak denize kadar olan alanda ada bazlı kentsel dönüşümler yaparak Meles çayı üzerinde gondollarla gezilebilecek bir bölge oluşturabiliriz” diye konuştu.

 

“İZMİR'E VİZYON SAHİBİ YÖNETİCİLER GEREK”

 

Kentin geleceğini belirlemek için yöneticilerin de vizyon sahibi olması gerektiğine dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Uzun yıllardır İzmir'i yönetenlerin kenti getirdiği nokta ortada. Bu kent için bir tuğla koyandan bile Allah razı olsun. Fakat artık İzmir'i hakettiği noktaya getirmek için bazı değişimler yaşanması şart.  İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener önderliğinde iyi bir yönetim kurulu oluşturuldu. İzmir’in hak ettiği noktaya gelmesi için sadece doğru adımların atılması gereklidir. Ticaret Odası’nda oluşan değişimin benzerinin yerel yönetim noktasında da gerçekleşmesini diliyorum.  İzmirliler yapısı itibariyle olayları iyi analiz edebilen bir özelliğe sahip. Burada gerçekleşecek seçimi ideolojik olarak değil de, objektif olarak değerlendireceklerini düşünüyorum. Çünkü genel seçim ve yerel seçimin mahiyetleri farklıdır. İzmirliler seçimde tercih yaparken öncelikle iş yapabilen, kente değer katabilecek bir aday var mı? diye bakacaklar. AK Parti'nin bugüne dek farklı kentlerde yaşama geçirdiği AK belediyecilik hizmetleri ve deneyimleri de önemli bir diğer etkendir. İzmir'de gerek ilçelerde gerekse de büyükşehir belediyesinde değişim yaşanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.