İzmir'e İkinci Çevre Yolu Yapılacak

İzmir'e İkinci Çevre Yolu Yapılacak

Ak Parti genel başkan yardımcısı İzmir milletvekili Hamza Dağ İzmir'e ikinci çevre yolunun yapılacağını müjdeledi. Dağ, projesinin hazırlandığını, çalışmalara başlanacağını belirtti.

A+A-

Hamza Dağ, kentin en önemli sorununun ulaşım olduğunu söyledi. Dağ, yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay projesinin yanlış olduğunu öne sürerek, kent trafiğini rahatlatmak için Hükümet olarak İzmir'e ikinci çevre yolu yapacaklarını, bunun da projelerinin hazırlandığını açıkladı. Dağ, şöyle konuştu:

"Şu anda İzmir'in ana gündemi trafik. 2011 yılından bu yana en önemli sorun, altyapı ve trafik diye defalarca söyledik. Bu konunun çözümü için hamlelerimiz de oldu. Konak Tüneli ve çevre yolunun bitirilmesi gibi. Tramvayın yanlış bir proje olduğunu insanlar da dile getiriyor. Her sabah 25 dakikada işe giden biri şimdi 2 saatte gidiyorsa burada bir sorun var. Tramvay çalışması sürdüğü için değil bittiğinde de bu süre azalmayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararını yeniden gözden geçirmesi İzmir için faydalı olur. Bu gidişat doğru değil. Bu yöntem, 'Ben yaptım oldu' anlayışı yanlış. Karşıyaka'da bunu yaşadık. Kapanan yollar nedeniyle esnaf mağdur, yoldaki dükkanlar, kiralık ya da satılık. Taksi dolmuşlar kalktı. Mavişehir- Atakent sakinleri, taksi dolmuşların çalışmasını istedikleri halde bu konuda duyarsız kalındı. O bölgede AVM'lerin önü kilitlenmiş durumda. Vatandaş mağdur. Alsancak'taki uygulama da benzeri olacak. İzmir'de trafiği rahatlatmak için kısa vadede yapılacak bir iş değil ama ikinci bir çevre yolu konusunda proje çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki süreçte çalışmalar başlayacak."

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİNDE TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, İnciraltı- Çiğli arasına yapılacak Körfez Geçiş Projesi için de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın tüm hazırlıklarını tamamladığını, sadece İzmir kamuoyunun hazır olmasının beklendiğini belirterek, "Bakanlık hazır, İzmir kamuoyunun hazır olması bekleniyor. Çünkü davalarla uğraşıldığında zaman kaybediliyor. Yap- işlet- devret modeliyle yapılacak yüksek bütçeli bir yatırım. 'Kabul ediyoruz' noktasına gelindiğinde çalışmalar başlayacak. Biz hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.