İzmir’deki İhaleleri İstanbul ve Ankara Firmaları Almaya Devam Ederse Batacağız

İzmir’deki İhaleleri İstanbul ve Ankara Firmaları Almaya Devam Ederse Batacağız

Ege Hafriyatçılar Kooperatifi Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Bekir Arduçlu, yer sıkıntısı, ihalelerin çok yüksek bedellerle yapılmasından dolayı İzmir'deki 40 hafriyat firmasının batma noktasına geldiğini söyledi.

A+A-

Türkiye'de kentsel dönüşümün en yoğun olduğu kentlerin başında gelen İzmir'de yerli esnaf batma noktasına geldi. Her geçen gün yeni binaların, yolların yapıldığı kentte, yerli hafriyat firmalarını, yer problemleri ve ihalelerin çok yüksek fiyatlardan yapılması ekonomik olarak zor duruma bıraktı.

İzmir'de faaliyet gösteren 40 hafriyat firmasının yıl sonuna kadar batma noktasına geleceğini ve araçlarının çoğunun çalışmadığını söyleyen Ege Hafriyatçılar Kooperatifi Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Bekir Arduçlu, "Hükümet kanadından yetkililerle görüştük ve yanımızda olduklarını, İzmir ekonomisinin İzmir esnafıyla birlikte büyümesi gerektiğini düşündüklerini söylediler. Büyükşehir Belediyesi'nin de aynı hassasiyeti göstermesini istiyoruz fakat hala görüşemedik" diye konuştu. Faaliyet gösterdikleri alanın 60 sektöre hitap ettiğini söyleyen Arduçlu, ekonomik olarak en zor günlerini yaşadıklarını söyledi. Bir insana en büyük desteği ekmeğiyle verebileceğinin altını çizen Arduçlu, "Biz desteği maalesef göremiyoruz. Manisa, Denizli gibi illerde ihalelere katıldığımızda orada yerli esnafa öncelik veriliyor ama İzmir'de böyle bir destek söz konusu değil" dedi.

Kaynak: Yeni Asır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.