İzmir'deki 7 Kentsel Dönüşüm Projesinde Son Durum

İzmir'deki 7 Kentsel Dönüşüm Projesinde Son Durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka, Konak, Karabağlar ve Çiğli'de 7 bölgede kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek. İşte o projelerde gelinen son nokta

A+A-

2017 yılında kentsel dönüşümde bir atılım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy , Karabağlar uzundere 1. ve 2. etap, Konak Ballıkuyu ve Ege mahallesi, Gaziemir Aktepe ve Emraz mahallesi, Çiğli Güzeltepe mahallesi  ile Bayraklı'nın Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyor.

İzmir'de sadece Uzundere 1. etap kentsel dönüşüm projesinde inşaata başlayabilen  Büyükşehir Belediyesi, üç farklı bölgede birden ihaleye çıktı. Hak sahipleriyle uzlaşmanın sağlandığı Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap için ihaleleri sonuçsuz kalırken, Örnekköy 1. Etap ihalesine İZKA inşaat ve Salihoğlu İnşaat teklif verdi.

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı kentin farklı noktalarında “yüzde 100 uzlaşıyla” dönüşüm çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümdeki ilk örneği olan Uzundere 1. Etap'ta binaları tamamlamak üzere..

1-) Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 

İzmir Karşıyaka'nın kuzeyinde inşa edilen İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 60 metrekare ile 123 metrekare arasında değişen büyüklüklerde daireler planlanıyor. 705 adet yapı ve 91 adet işyeri olmak üzere toplam 1291 bağımsız birimin bulunduğu İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesi 180 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılıyor. Farklı tiplerde ve yüksekliklerde blokların yer alacağı İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin pazar, rekreasyon ve spor alanları gibi sosyal alanları yer alacak. Yapım ihalesi gerçekleştirilmiş olan İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin ilk etabındaki 130 konut için kura çekimi yapıldı. 28 aralıkta ihaleye çıkan Örnekköy kentsel dönüşüm projesine 2 firmadan teklif geldi. İhale komisyonunun birkaç gün içerisinde ihaleyi açıklaması bekleniyor.

2-) Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi

İzmir'in Karabağlar ilçesi'nde yer alan, Uzundere ve Yurdoğlu Mahalleleri'nin büyük bir kısmını kapsayan İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesi toplam 1533 daireden oluşacak. Otopark, park, yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları gibi sosyal alanların bulunacağı İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesi 320 bin metrekarelik arazi alanı üzerinde inşa ediliyor.

2. etap kapsamında 12 blok, 422 konut ve 40 iş yeri olmak üzere toplam 462 bağımsız birimin yer alacağı İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesi ihalesi yapıldı. 32 milyon liralık ihaleye tek teklif veren firma Salioğlu inşaat oldu. ancak inşaat firmasını yeterli görmeyen ihale komisyonu yeniden ihale kararı aldı. 

Yüzde 100 uzlaşma ile inşa edilen İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinin 1. etabında yer alan 9 bloktan 7’sinin kaba inşaatı şu anda bitti, kalan iki blok da 4. kata yükseldi. 

3-) İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

70 bin metrekare arsa alanına sahip olan İzmir Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ediliyor. İzmir'in Yeni Kent Merkezi'nde konumlandırılan İzmir Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde 572 yapıda toplam 809 birim dönüştürülüyor. 1+1, 2+1, 3+1 daire seçeneklerinin yer alacağı İzmir Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde A tipi avlulu konutlar 6 katlı 6 blok olarak tasarlanırken, B tipi kitle konutlar ise 5,9 ve 10 katlı olarak planlanıyor. Ege Mahallesi'nde yükselecek olan İzmir Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ihale tarihi 25 ocak 2018 olarak belirlendi.

4-) İzmir Bayraklı Kentsel Dönüşüm Projesi 

600 bin metrekare büyüklüğünde arazi alanı üzerinde inşa edilen İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi alanında 5496 konut ve 317 işyeri dönüştürülecek. 22 bin kişinin yaşadığı İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerinin büyük bir kısmını kapsıyor. Kentsel tasarım ve mimari projeleri tamamlanan İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri ile görüşme süreci halen devam ediyor.

5-) İzmir Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi 

35 bin kişinin ikamet ettiği İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarafından hayata geçiriliyor. 9 farklı daire seçeneğinin planlandığı İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinde dairelerin büyüklükleri 35 metrekare ile 145 metrekare arasında değişim gösteriyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinin tasarlandığı İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinde pazaryeri, sağlık tesisi, okul, dini tesis, belediye hizmet alanı ve kreş gibi sosyal donatı alanları ile çocuk oyun alanı ve park gibi yeşil alanlar bulunuyor. Hak sahipleri ile görüşmelere başlanılan İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi 48 hektarlık alan üzerinde inşa ediliyor. Ballıkuyu, Akarcalı, Kosova, Yeşildere ve Kocakapı mahallelerini kapsayan İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinde kentsel tasarım ve mimari projeler hazırlandı.

6-) Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi 

Akçay Caddesi ile İzmir Caddesi yolunun kesişme noktasında ve Fuar İzmir ile Ege Serbest Bölgesi'nin kuzeyinde konumlandırılan İzmir Aktepe Emrez kentsel dönüşüm projesinde Master plan çalışması ve mimari avan çalışması sürüyor. İmar mevzuatına aykırı olarak yapılmış olan 1885 yapıda toplam 5040 adet bağımsız birimin dönüştürüleceği İzmir Aktepe Emrez kentsel dönüşüm projesi 1 milyon 220 bin metrekare büyüklüğünde alan üzerinde inşa ediliyor. Gaziemir’in Aktepe ve Emrez bölgelerini kapsayan İzmir Aktepe Emrez kentsel dönüşüm projesinde hak sahiplerini bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. İzmir Aktepe Emrez kentsel dönüşüm projesi için “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” düzenlendi.

7-) Çiğli Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi 

İzmir'in Çiğli ilçesinde kuzeydoğusunda konumlandırılan İzmir Çiğli Güzeltepe kentsel dönüşüm projesi 21 hektar büyüklüğünde alan üzerinde hayata geçiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen İzmir Çiğli Güzeltepe kentsel dönüşüm projesinin çalışmalarına devam ediliyor.  21 hektarlık yerleşim yeri, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilen İzmir Çiğli Güzeltepe kentsel dönüşüm projesi için Çiğli Güzeltepe’de yaklaşık 210 bin metrekare büyüklüğündeki alanın kentsel dönüşüm projesi hazırlanıyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.