İzmir’de Bitcoin ile Konut Satışı Başladı!

İzmir’de Bitcoin ile Konut Satışı Başladı!

Holist İnşaat tarafından İzmir Bornova’da hayata geçirilen Holist Borneo projesinde İzmir’de ilk kez sanal para Bitcoin ile konut satışı başladı.

A+A-

İnşaat sektöründe 10 yıldır müteahhitlik yapan Okan Koç ve Uluslararası Gayrimenkul firmalarında 7 yıl çalışan Ömer Faruk Acar  tarafından bu yılın başında kurulan Holist İnşaat ile projesini Bornova’da hayata geçiriyor. Holist Borneo projesi İzmir gayrimenkul sektöründe bir ilke imza atarak dünya çapında kullanımı hızla artan sanal para birimi Bitcoin ile konut satmaya başladı.

1.740 metrekare arsa üzerine inşa edilen Holist Borneo projesi tek bloktan oluşuyor. Zemin+7 kattan meydana gelen projede 84 konut ve 5 ticari birim bulunuyor.

Projede 1+1 ve 2+1 daire tipleri bulunuyor. 1+1 dairelerin büyüklükleri 44 ile 64 metrekare, 2+1 dairelerin büyüklükleri ise 65 ile 83 metrekare arasında değişiyor.

Kaba inşaatın tamamlandığı projede daire teslimleri mayıs 2018’de yapılacak.

Holist Borneo fiyat listesi şu şekilde

1+1 dairelerin fiyatları 330 bin TL ile 385 Bin TL

2+1 dairelerin fiyatları 390 bin TL ile 460 bin TL arasında değişiyor.

Projede yüzde 25 peşinatla banka kredisi kullanılabiliyor. Peşin alımlarda ise yüzde 7 indirim sağlanıyor.

Ankara Asfaltına 130 metre mesafede bulunan proje otoban Bağlantısına 925 metre, Sanayi Metro durağına 250 metre mesafede yer alıyor. Proje; Ege Perla AVM, Mistral AVM, Bornova Forum, İkea, Point AVM, Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ege Üniversite Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Yerleşkesi gibi eğitim ve sağlık kurumları;  İzmir Adliyesi, Stadyum, Otogar, Uluslararası Liman gibi çeşitli kurumlara yakın mesafede bulunuyor.

Projede -2 kat Kapalı otopark alanı bulunuyor. Lobi de güvenlik hizmeti verilecek olup bir bina görevlisi tarafından genel temizlik işleri yürütülecek. Aidat maliyetlerini ortadan kaldırmak için sosyal donatı alanlarına projede yer verilmedi.

BİTCOİN NEDİR?

İzmir’de ilk defa Bitcoin ile konut satacaklarını ifade eden Holis İnşaat ortaklarından Okan Koç Bitcoin para birimiyle ilgili bilgi verdi, “Kullanıcı sayısı milyonlara ulaşan bitcoin dijital para birimidir ancak fiziksel bir karşılığı yoktur. Bitcoin ile internet alışverişi yapılabilir ürettiğiniz coinleri çeşitli exchange sitelerinde TL, USD, EURO gibi çeşitli ülkelerin para birimlerine çevrilebilir. Bitcoin; Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa Birliği ülkelerinde kullanımına izin veriliyor. Bitcoin satın almak veya göndermek için yapılması gereken işlem sanal cüzdanlar oluşturmaktır. İnternet üzerinden oluşturacağınız bu sanal cüzdanlarda herhangi bir sınır bulunmuyor. Yani bir kişi istediği kadar sanal cüzdan oluşturabiliyor. Bitcoin transferi sırasında gönderim işlemi doğrudan sanal cüzdanın (Banka para transferlerinde kullanılan IBAN numarasına benzeyen) numarasına yapılıyor. Offline hesabınıza kimse müdahale edemez. Bu bakımdan İsviçre bankalarından daha güvenlidir denebilir. Kullanım koşulu, ön sınırlama sözleşmeleri veya şartları gibi sınırlayıcılar yoktur. Kullanmaya başlarsanız kullanırsınız bırakırsanız kullanmazsınız. Bitcoin transferleriniz eşsiz bir imza ile imzalanır ve sırayla madenciler tarafından doğruluğu ve eşsizliği kontrol edilerek onaylanır. Böylece aynı bitcoin ikinci kez kullanılamaz. Bitcoin ile ürün satışı yapmak için hiçbir ekstra ödeme yapmazsınız. Sizden herhangi bir ön koşul istenmez. Bitcoin borsaları hafta sonu ya da tatil günleri durmaz, daima çalışır.

PAZARDA DAHA FAZLA YER EDİNECEK

Bitcoin para biriminin güvenilir bir para birimi olduğuna ve yıllar içerisinde piyasada kendisine daha fazla yer bulacağına dikkat çeken Koç sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Herhangi bir ülkenin merkez bankasına bağlı olmadığı için herhangi bir ülkenin ekonomisinden de etkilenmiyor, yani oluşan dalgalanmalar hiçbir kişiye ve devlete bağlı olmuyor. Bitcoin anonimdir. Bu nedenle hiç kimse ya da hiç bir kurum sizin hesabınızı kapatamaz ya da donduramaz. Banka hesabınızdan başka bir hesaba transfer yaparken işlem ücreti ödemek zorundasınızdır. Bitcoin ile transfer yaparken araya kimseyi sokmadan direk gönderim yaptığınız için ödemek zorunda değilsiniz. Bitcoin ile yapacağınız gönderimler dakikalar içerisinde yerine ulaşır. Gece-gündüz, hafta sonu-hafta içi farketmez. Bu bakımdan Bitcoin en hızlı transfer aracıdır. Bu nedenler göz önüne alındığında ilerleyen yıllarda pazarda daha fazla yer edineceğine kesin gözüyle bakılıyor.”

Holist Borneo iletişim bilgileri

Telefon: 0 (850) 214 3850

Adres: Adalet Mahallesi 2132/2 Sokak No:3 Kat:1 Daire:9 Trend Office / Bayraklı

Web Adresi: www.holist.com.tr/holistborneo

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.