İzmir Ticaret Odası’nın Yeni Başkanı Mahmut Özgener

İzmir Ticaret Odası’nın Yeni Başkanı Mahmut Özgener

İzmir Ticaret Odası başkanlık seçimi sonuçları belli oldu. Ekrem Demirtaş’ın son dakikada adaylıktan çekilmesiyle seçime tek liste giren Mahmut Özgener İZTO’nun yeni başkanı seçildi.

A+A-

İzmir iş dünyasının merakla beklediği İzmir Ticaret Odası başkanlık seçimi bugün saat 09:00’da başladı. Mahmut Özgener ve mevcut başkan Ekrem Demirtaş arasında geçmesi planlanan seçim Ekrem Demirtaş’ın seçimden çekilme kararı almasıyla sadece Mahmut Özgenerin katıldığı tek listeli bir yarışa dönüştü. Mahmut Özgener, 1992’den  bu yana Ekrem Demirtaş dışında başkanlık koltuğuna oturan ilk isim oldu. Özgener 174 oydan 151 tanesini alarak seçimi kazandı.

105 MECLİS ÜYESİ İMZALI DESTEK VERMİŞTİ

Meslek komitelerinden seçilerek meclise girmeyi başaran 105 meclis üyesi basına imzalı beyanat vererek Mahmut Özgener’i destekleyeceğini açıklamıştı. Ekrem Demirtaş’ın çekilmemesi durumunda da Mahmut Özgener’in kazanacağına büyük ihtimal veriyordu. Demirtaş’ın istifasının ardında meclis üyelerinden yeterince destek görmemesi ve Özgener’in seçimi önde götürmesi faktörünün etkili olduğu konuşuluyor.

ÖZGENER 151 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

İzmir Ticaret Odası Hizmet Binası'nda yapılan seçimde Mahmut Özgener, 174 meclis üyesinin 151'inin oyunu aldı. Seçimde 9 oy boş, 14 oy ise geçersiz çıktı. Oda'nın 11'inci başkanı olan Özgener, sonuçların açıklanmasının ardından kısa bir konuşma yaptı. Özgener, “6 ay önce çıktığımız adaylık sürecinde sona geldik. Bugün “Değişim” arzusunu taşıyan İzmir Ticaret Odası üyelerimiz, sabah erken saatlerden itibaren gelip oylarını kullandı” dedi.

EKREM DEMİRTAŞ'A TEŞEKKÜR

Ekrem Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesini de değerlendiren Özgener, “Seçim sürecinde çok değerli 105 meclis üyemizin lehimize imzalı deglerasyonları sonrasında mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş, tüm görevlerinden istifa ederek, bu yarıştan çekildi. Bu kararını da saygıyla karşılıyorum. Oda'ya 26 yıl boyunca verdiği hizmetler ve İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi bir eğitim kurumunu kentimize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Artık yeni şeyler söyleme ve ekonomiyi hareketlendirme zamanı geldiğini vurgulayan Özgener, “Meclis üyelerimizin teveccühü ile de bugün burada, kent ekonomisine yön verecek “Değişim” başlamış oldu. Bundan sonraki ilk işimiz; birleştirici ve tüm karar süreçlerinde ortak hareket eden bir yönetim anlayışını getirmek olacak. Artık bu bina; tüccarlarımızı, üyelerimizi her türlü risklerden, gelenekselci anlayış ve bireysellikten koruyan bir 'Kale' olacak. Ayrıca, görecekleri samimiyet ile aidiyet duygularını arttırarak adeta “İkinci Ev'leri olacak. Artık geçmişi bırakıp geleceğe bakma ve geleceğimizi konuşma zamanı. Herkese eşit mesafede olup her görüşe saygı duyma zamanı. Özetle artık “Değişim” zamanı” ifadelerini kullandı.

KAHRAMAN YÖNETİMDE, DAĞLIER TOBB DELEGESİ

56. ve 67. komiteden meclis üyesi seçilen Mahmut Özgener 7. İnşaat Yapım ve Onarım komitesinden istifa etti. Özgener'in yerine yedek 1. sırada yer alan İzmir Müteahhitler Derneği başkanı İsmail Kahraman geldi. İsmail Kahraman Mahmut Özgener'in 11 kişilik yönetim kurulu listesinde de yer aldı. İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer de Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) delegesi oldu

YÖNETİM KURULUNDA HANGİ İSİMLER VAR?

izmir-ticaret-odasi-yonetim.jpg

YÖNETİM KURULU
Asil üyeler: Eyüp Cemal Elmasoğlu, Ali Osman Öğmen, Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Serdar Gökhan Arıkan, Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Mert Pala, Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler

DİSİPLİN KURULU
Asil Üyeler: Yılmaz Eroğlu, Kasım Gündüz, Yağız Kaan Kazançoğlu, Salih Demiryürek, İsmail Akdemir, Reşat Budak

TOBB DELEGELERİ
Asil Üyeler: Akın Kazançoğlu, Hüseyin Sağır, Nihat Dirin, Abdurrahman Aydoğan, Veysel Murat, Özkan Başpınar, Abdülhakim Bingöl, Muzaffer Egi, Gürcan Gümüş, Levent Bendeş, Mehmet Ceylan, Ercan Çelikkaya, Mustafa İduğ, Yaşar Baş, İrfan Erol, Fikret Özkaya, Cihangir Lübiç, Ali sorgun Özbalcı, Veysi Kubba, Metin Aztekin, Ahmet Selik, Ziya Dağlıer, Emin Melih Çırpar ve Tankut Gülümser

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.