İzmir Körfez Geçişi'ne İlk Kazma Toprak Sahiplerinden

İzmir Körfez Geçişi'ne İlk Kazma Toprak Sahiplerinden

İnciraltı toprak sahipleri İzmir’in en önemli ulaşım projesi olan “İzmir Körfez Geçiş Projesinin, 2017 yılında başlayacak olmasını sevinçle karşıladı.

A+A-

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “Topraklarımızdan geçecek olan ‘İzmir Körfez Geçiş Projesi’ ve İnciraltı’nın planlaması ile kentimizin büyük bir ivme yakalayacağını düşünüyoruz. Bu süreçte İzmirli Başbakan Binali Yıldırım’ın çözüm iradesine sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın son İzmir ziyaretinde, 2017 yılında yeni bir süreçle İzmir’in ekonomik anlamda İstanbul’dan sonra, Türkiye ikinciliğini yakalayacağını müjdelemesini önemli gördüklerinin dile getiren Karabulut, “2 kez Expo adayı olup dünyanın tanıdığı, şehrin içerisinde, havalimanına 22 km uzaklıkta, altında termal kaynağı olan, bir tarafı orman diğer tarafı deniz, marinası bulunan, İzmir Körfez Geçiş Projesi “İzkaray” ile taçlanacak toprağın sahipleri olarak,  ‘Yıldırım’ düzeyinde teşviklerle, İzmir’in istihdamına ve ekonomisine faydalı olacak her projenin ve planın yanında olacağız. Gökdelen veya yüksek katlı bina arsalarının daha kazançlı olacağı düşüncesi, İnciraltı’na uygulanacak hem değerli hem çevreci ve İzmir ekonomisinin sıçrama yapacağı planla değişecek, ülkemize örnek model olacaktır” diye konuştu.

İnciraltı’nda kent ormanı dışında kalan 5 milyon m2 alanın çevreye duyarlı ve sağlık turizmine yönelik planlanmasının ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade eden Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tek isteğimiz Anayasal haklarımızın korunarak, doğru bir yaklaşımla sadece bize değil, İzmir’imize de faydalı olacak bir planın hayata geçirilmesidir. İnciraltı konusuna ve İzmir’e hakim olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın uzlaşmacı yapısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun çözüm iradesi ile planlama sürecinin bu yıl sonuna kadar çözüleceğine inanıyoruz. Bu konuda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na inancımız ve güvenimiz tamdır.”

İLK KAZMA 1 OCAK 2017 BİTİŞ TARİHİ “YILDIRIM” İSTİYORUZ

İnciraltı’nın İzmir ekonomisine kazandırılması hakkında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın kendilerinin dinleyerek çözüm için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelerek uzlaşma zemini arama çabalarından dolayı, memnun olduklarını ve kendisine teşekkür ettiklerinin dile getiren Karabulut, “Biz İzmirliler hizmette sabırsızız. İnciraltı toprak sahipleri olarak da ayrıca sabır taşımızın çatlamaya başladığından, İzmir Körfez Geçiş Projesi (İzkaray) İnciraltı Şantiyesi’nin ilk kazmasını 1 Ocak 2017 vurmak,bitiş tarihini”de YILDIRIM istiyoruz. Bunun için İzmirli Başbakanımız  Binali Yıldırım’dan işaret bekliyoruz. Bugün ilk kazmayı vurmak için İnciraltı Toprak Sahipleri hazır, İzmir  hazır. Gözümüz, kulağımız İzmirli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’dadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.