İzmir Kentsel Dönüşümden Nasibini Almamış

İzmir Kentsel Dönüşümden Nasibini Almamış

Teknik Yapı Halk GYO Alsancak projesi Katar Emlak Fuarı'nda görücüye çıktı. Teknik Yapı yönetim kurulu başkanı Nazmi Durbakayım proje ile ilgili bilgi verdi, "İzmir kentsel dönüşümden nasibini almamış" dedi.

A+A-

Emlak Konut GYO’nun İzmir Alsancak ihalesini 1 milyar 672 milyon TL ile kazanan Teknik Yapı Halk GYO, arsa üzerinde geliştireceği projeyi Expo Turkey By Quatar 2018’de görücüye çıkardı.

Projeye ilk Katar’da ön talep toplamaya başladıklarını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Umut Durbakayım, “Proje geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Katar’da İzmir’i ve projeyi tanıtıyoruz. 3 ay sonra proje geliştirme çalışmalarını tamamlayarak projeyi satışa çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Durbakayım, “40 dönümlük bir arsa üzerinde Tariş ihalesini 1 milyar 672 milyon TL hasılatı taahhüt ederek  kazandık. Şu anda proje aşamasında. 140 bin metrekarelik bir satılabilir alanı var. Karma bir proje. İçinde otel, home ofis, açık ticari alanlarlar yer alacak” diye konuştu.

İZMİR KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN NASİBİNİ ALMAMIŞ
İzmir’de ciddi bir kensel dönüşüm ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Durbakayım,” İzmir’de ciddi bir kentsel dönüşüm ihtiyacı var. İzmir kentsel dönüşümde diğer iller gibi nasibini alamamış. Bir helikopterle kuş bakışı baktığınızda bile İzmir’de yapıların yüzde 50’sinin riskli yapılardan oluştuğunu görürsünüz. Genelde tekil projeler var. Bizim projenin en büyük özelliği karma bir proje olması, büyüklüğü ve lokasyonu” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.