İzmir İstinyepark AVM İmar Planı Yeniden Askıda!

İzmir İstinyepark AVM İmar Planı Yeniden Askıda!

Orjin Grup tarafından Üçkuyular’da 2 milyar TL yatırımla hayata geçirilen İzmir İstinye Park AVM ve otel projesinin mahkeme kararıyla iptal edilen imar planları yeniden hazırlanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

Yeni imar planına göre yıkılan vergi dairesi arazisi karşılığında Fahrettin Altay yerine Gaziemir Atıfbey mahallesinde  yeni vergi dairesi binası, lise ve spor salonu yapılacak.

Temmuz 2017’de temeli atılan İzmir İstinye Park AVM ve otel projesi hakkında açılan davalar sonucunda İzmir 2. İdare mahkemesi mayıs ayında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Mahkeme kararının ardından imar planları hızlı bir şekilde değiştirildi. Mahkemenin iptal gerekçeleri göz önünde bulundurularak hazırlanan yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

NELER YAŞANDI?

Doğuş Grubu, İzmir Üçkuyular’da 41 dönümlük eski otogar ve pazaryeri alanında hayata geçireceği AVM ve otel projesine vergi dairesi binası arazisini de dahil etti. Vergi dairesi binası arsa karşılığı inşaat ihalesine çıktı ve ihaleyi tek katılan firma olarak Orjin Grup iştiraki olan Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Turizm A.Ş kazandı. Maliye hazinesi ait vergi dairesi binası ve arazisi yeni binası lise ve spor salonu inşaatı karşılığında doğuş grubuna satıldı. Arazisi satılan ve yıkılan vergi dairesi binasının yapılabilmesi için Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi’ndeki park imarlı 266 ada 50 ve 51 parselin imar planı kamu hizmet alanı ve eğitim alanı olarak değiştirildi.

KARABAĞLAR’A ALTERNATİF YER GAZİEMİR’DE BULUNDU

Bu karar İzmir 2. İdare mahkemesi  tarafından bozularak İzmir İstinye Park AVM ve Fahrettin Altay 266 ada 50 ve 51 parsel hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı mahkeme kararının ardından yeni imar planı hazırladı. Fahrettin Altay 266 ada 50 ve 51 parselin kamu hizmet alanı ve eğitim alanı imar planı iptal edilirken buraya alternatif olarak Gaziemir Atıfbey mahallesi 11363 ada 5 ve 6 parselin imar planı kamu hizmet alanı, eğitim alanı ve spor alanı olarak değiştirildi. İmar planlarına milli eğitim bakanlığı da olumlu görüş bildirdi.

İzmir İstinye Park yatırımcısı vergi dairesi arsası karşılığında Gaziemir Atıfbey mahallesindeki 3.483 metrekare büyüklüğündeki arsaya vergi dairesi binası, lise ve spor salonu inşa edecek.

DOĞUŞ HOLDİNG HİSSESİNİ ORJİN GRUBA SATTI

Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Doğuş grubu İzmir İstinye Park AVM’deki hisselerini Orjin gruba sattı. Orjin grup hisse alımıyla İzmir İstinye Park AVM’nin tek yatırımcısı haline geldi. Geçtiğimiz yıl borçlarını yapılandıran Doğuş grubu Antalya’daki 2000 plaza ve Gebze Center AVM’yi de sattı.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN İNŞAAT DURMADI

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen İzmir İstinye Park AVM inşaatı durdurulmadı. Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Orjin Grup üst düzey yöneticileri inşaatı durdurmayacaklarını açıklamıştı. ‘İzmir’e Sahip Çık’ platformunun kamu kuruluşlarına inşaatı durdurma çağrısına rağmen inşaat bugüne kadar durdurulmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.