İzmir-Antalya Arası 3 Saate İniyor

İzmir-Antalya Arası 3 Saate İniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük icraat programında yer alan ve İzmir Antalya arasını 3 saate indirecek otoyol projesinde 2 ayrı ihaleye çıkılacak. İhalelerin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan planları açıkladı. Çalışmalar kapsamında otoyollarında iki dev ihale önümüzdeki günlerde düzenlenecek.

Daha önce birkaç kez ertelenen Aydın-Denizli otoyolu ihalesi 15 Ağustos 2018 günü gerçekleşecek. Toplam 154 kilometrelik ve yaklaşık 870 milyon dolar maliyete sahip Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’nin ihalesi kapalı teklif alma usulü ile yapılacak.

Toplam 92 kilometre uzunluğundaki ve yaklaşık 650 milyon dolar maliyete sahip Mersin (Çeşmeli)-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi’nin de ihalesi ise 31 Ağustos'ta yapılacak.

Bölümler halinde ihaleye çıkacak otoyol ile İzmir-Antalya arasındaki 7 saatlik mesafe 3 saate inecek. YİD modeliyle hayata geçirilecek projenin yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı ve sözleşme süresi sonunda otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden ari, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak idareye devredilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.