İstinye Park AVM Satılacak Mı?

İstinye Park AVM Satılacak Mı?

Doğuş Holding'in sahibi olduğu İstinye Park AVM'nin satılacağı iddia edildi. Doğuş Grubu'nun bu satıştan 1 milyar doların üzerinde gelir elde edeceği konuşuluyor.

A+A-

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in eğlence ve yeme içme sektörünün de dahil olduğu bazı varlıklarının satışı için yatırımcılarla görüştüğü iddia edildi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, satışa konu varlıklar arasında İstinye Park da bulunuyor. Satışın İstinye Park için yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yapılabileceği belirtildi.

Şirkete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Doğuş Grubu'nun önümüzdeki bir ay içinde iki ya da üç varlık satışı açıklayabileceği belirtildi.

ŞAHENK'İN HEDEFİ BORÇLARI AZALTMAK

Kaynaklar, söz konusu anlaşmaların Doğuş Restaurant Entertainment and Management’tın (D.ream) hisselerinin bir kısmının veya D.ream bünyesindeki bazı operasyonların satışını da içerdiğini belirtti. Aynı kaynaklar, bu adımla Şahenk’in hedefinin Doguş Holding A.Ş.’de portföy optimizasyonu ve borçların azaltılması olduğunu söyledi.

SATILACAKLAR ARASINDA İSTİNYE PARK DA VAR

İki kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, satışa konu varlıklar arasında İstinye Park da yer alıyor. Doğuş’un söz konusu alışveriş merkezinde payı yüzde 42 seviyesinde; kalan hisselerin sahibi ise Orjin Grubu. Kaynaklar olası bir satışın İstinye Park için yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yapılabileceğini belirtti.

200 MİLYON DOLARLIK HİSSE SATIŞI

Financial Times tarafından Çarşamba günü yayınlanan habere göre Singapur merkezli Temasek Holdings Pte Ltd. ve GIC Pte Ltd. ile Londra merkezli Metric Capital 1,5 milyar dolar olarak değerledikleri D.ream’de azınlık hissesi almakla ilgileniyor. Haberde şirketlerin 200 milyon dolarlık hisse alacağı belirtilmişti.

NUSR-ET DE VAR

Doğuş Holding’in, yiyecek-içecek işinin bir kısmını D.ream grubundan ayırıp halka arz etmek için hazırlık yaptığı açıklanmıştı. Söz konusu AVM satışının Zuma ve Nusr-Et gibi restoranları da kapsaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.