İşte “Nereden Ev Almalıyım?” Sorusunun 6 Cevabı!

İşte “Nereden Ev Almalıyım?” Sorusunun 6 Cevabı!

Ev satın alacakların en sık yanıt aradığı sorulardan biri “Nereden ev almalıyım?”. İşte yer seçiminde dikkat etmeniz gerekenler!

A+A-

Hayalinizdeki evin hangi özelliklere sahip olması konusunda karar vermiş olabilirsiniz: Oda sayısı, açık/kapalı balkon tercihi, yenilenmiş mutfak, çelik kapı, güney cephe, ara kat gibi…

Peki, satın alacağınız yeni evinizi nerede arayacaksınız? İşte ev sahibi olmayı planlayanların sıkça sorduğu “Nereden ev almalıyım?” sorusunun cevabı…

Evinizi nereden alacağınıza karar vermenin 6 püf noktası

Nereden ev almalıyım?”, evin bulunmasını istediğiniz bölgeyi (ilçe, mahalle) ve dolayısıyla konumunu belirlemek için kilit bir sorudur. Bu sorunun yanıtı, ev arayışındaki kişi veya ailenin ihtiyaç ve beklentilerine göre değişebilir.

Ev aradığınız mahallenin sizin için en iyi yönlerini değerlendirirken, günlük ihtiyaçlarınızı karşılaması kadar kendinizi ait hissedeceğiniz değerlere da sahip olmasını istersiniz.

1) İşinize ne kadar uzaklıkta olmalı?

Yaşadığınız yerin yaşam kalitenizi artırması için evinizin, iş yerinizin ve sosyal yaşamınızı geçirmek için tercih ettiğiniz ilçenin birbirine yakınlığı önemlidir.

Zingat.com bu bakış açısıyla yaşam kalitenizi artırmak için yaşamSkor’unuzu hesaplamanıza yardımcı oluyor. Evinizin, iş yerinizin ve sosyal yaşamınızın geçtiği yerleri haritada seçerek yaşamSkor puanınızı öğrenebilir, skorunuzu artırmak için size uygun satılık ev ilanları ve yeni konut önerilerine göz atabilirsiniz.

2) Mahallede kimler yaşıyor?

Nereden ev alacağınız ile ilgili kararı verirken, bulunacağı mahallenin yaşam tarzınıza uygunluğunu önemseyin. Mahallede yaşayan gerek ev sahipleri gerekse kiracılar ile benzer demografik özelliklere sahip olup olmadığınız önemlidir.

Bu arayışın en hızlı yanıtını Zingat.com Bölge Raporu sayfasında il, ilçe ve mahalleye göre öğrenebilirsiniz.
Satın alacağınız evin bulunduğu mahallede yaşayanların nüfusu, eğitim durumları, yaş aralıkları, medeni hal dağılımı ve sosyo-ekonomik durumuna kolayca ulaşabilirsiniz.

3) Yakın çevresinde hangi okullar var?

Çocuklu aileler için yakın çevresinde okul bulunan yerler, mahalle seçimini kolaylaştırır. Aynı zamanda satın alınacak evin yakınında özellikle üniversite bulunması, emlak yatırımı amacıyla ev sahibi olacaklar için ayrı bir önem taşır.

Kira geliri elde etmek için ev alacaklar, üniversite çevresinde bir konuta yatırım yaptıklarında kiracı bulma şansları daha yüksek olur. Kiraya verilmesi düşünülmese dahil, bir okulun çevresindeki mahallelerdeki evlerin değeri her zaman artış trendine sahiptir.

4) Sosyal hayatın hareketli olduğu bir bölgede mi?

Büyük şehirlerde parklar gibi yeşil alanlara yakın evlerde yaşayanlar daha sakin ve daha sağlıklı olmak açısından her zaman daha şanslıdır.

Bekarlar, yeni evliler içinse sanat merkezlerinin, restoran ve kafelerin yoğun olduğu bölgeler daha çekici olabilir. Alışveriş merkezleri çevresindeki dairelerin fiyatları da değerini her zaman korur.

Evinizin nerede olacağına karar verirken parklara, alışveriş merkezine, eğlence ve yeme-içme merkezlerine mesafe avantajı bulunan mahalleler eğer ihtiyaç ve beklentilerinize sesleniyorsa seçim yapma şansınız daha yüksektir.

5) Sağlık merkezlerine mesafesi ne kadar?

Özellikle yaşlılar, emekliler ve küçük çocuklu aileler için bir hastaneye, polikliniklere veya doktor muayenehanesine hızlı bir şekilde ulaşım sağlamak, evin bulunduğu mahalle seçiminde anahtar niteliğindedir.

Aynı zamanda hastane yakınındaki evlerin değeri de, ileri dönemdeki satış veya kiralama işlemlerinde mülk sahibine avantaj sağlar.

6) Ulaşım kolaylığını ihmal etmeyin!

Toplu taşıma araçlarına kolay erişim, bir semt için muhteşem bir artı özellik. İş yerine, okula, ilçe veya şehir merkezine, havaalanına, ana yollara ulaşım kolaylığı sunan evler hem yeni ev sahiplerine daha konforlu ve zamandan kazanç sağlayacak bir yaşam sunar, hem de emlak değerini hiçbir zaman kaybetmez.

Kaynak: Zingat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.