İstanbul'da 300 Bin Sıfır Konut Satılmayı Bekliyor!

İstanbul'da 300 Bin Sıfır Konut Satılmayı Bekliyor!

İstanbul'da konut arzı her geçen gün artıyor. Son dönemlerde hayata geçirilen dev projelerle satılık sıfır konut sayısı 300 bine ulaştı. İstanbul'da en düşük dairenin fiyatı 150 bin liradan başlıyor. Turyap genel müdür yardımcısı Deniz Çağlar konuyla il

A+A-

İstanbul'da ciddi bir gayrimenkul hareketliliği olduğunu ifade eden Aslanhan, İstanbul'da satılan konut sayısının her geçen yıl arttığını belirtti. Aslanhan, "Şu anda bizim tahminlerimize göre İstanbul'da 300 bin sıfır konut satılmayı bekliyor." dedi. 

İstanbul'da yoğun bir yapılaşma olduğunu belirten Çağlar, Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir, Tuzla, Kurtköy, Çekmeköy, Sultanbeyli gibi ilçe ve bölgelerde yeni yerleşim yerlerinin oluştuğunu söyledi.

Çağlar, İstanbul'da ciddi bir gayrimenkul hareketliliğinin olduğunu belirterek, "Şu anda bizim tahminlerimize göre İstanbul'da 300 bin sıfır konut satılmayı bekliyor. Yıl sonu yaklaşıyor, dolardaki hareketlilik de herkesçe malum. Yeni yıl olmadan bu stoku tüketmek isteyen konut sahipleri ciddi kampanyalar başlattı." açıklamasında bulundu.

2017 yılı bitmeden,konut fiyatlarına zam gelmeden ve kampanyalar bitmeden konut almanın avantajlı olduğunu söyleyen Çağlar, İstanbul'daki konut ve ticari olmak üzere toplam bağımsız sayısının 3 milyonu bulduğunu belirtti. 

En düşük konut 150 bin lira

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı en çok Başakşehir ve İstanbul'da. Tuzla, Kurtköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir, Sultanbeyli'de 2+1 dairelerin bahçe katlarında 150 bin TL'ye, ara katlarda ise 200 bin TL'ye daire bulmak mümkün. Çağlar, bu fiyatların altına konut bulmanın çok zor olduğunu belirtti. 

Merkezi ilçelerde oknut fiyatlarının her zaman daha pahalı olduğunu belirten Çağlar, uygun fiyata konut bulunabilecek bölgelerdeki site tarzı yerlerde fiyatların 300 bin liradan başladığını söyledi.

Konutta 2018'de de ciddi satış bekliyoruz

Türkiye'de her yıl 600 bin konuta ihtiyaç duyuluyor. yeni evlilikler, üniversite kazanan öğrenci sayısı, iş kuran gençler, kalabalık yaşamak istemeyen ailelerin yeni konut talebi, konut ihtiyacının omurgasını oluşturuyor. Her yıl satılan konut sayısının 1 milyonu aştığını söyleyen Çağlar,  bu yıl 1 milyon 400 bin satış beklendiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.