İnternetten Emlak Satışlarına Disiplin Geliyor

İnternetten Emlak Satışlarına Disiplin Geliyor

Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenci , internetten emlak satışlarına bir disiplin getireceklerini söyledi. Bakan Tüfenkçi günlük ev kiralamalarıyla ilgili yeni yönetmelik hazırlığında olduklarını söyledi.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı günlük kiralanan ev ve odalar hakkında önemli bir düzenlemeye hazırlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Örneğin 10 dairelik bir apartmanda 5-6 dairede aileler oturuyor, 2 dairenin 6 tane odasının kiralanmasını doğru bulmuyoruz. Apartlar gibi, bu işe uygun daireler, binalar olacak. Mesela yüzde 50’nin üzerinde aile oturuyorsa bunun günlük kiralamaya uygun olmadığı söylenecek. Çoğunluğu toplayamazsan kafana göre ‘Ben dairemi günlük kiraladım’ diyemeyeceksin" ifadelerini kullandı. 

İnternete Emlak Satışına Disiplin Geliyor

İnternetten emlak satışları da bir disiplin getireceklerii söyleyen Tüfenkçi, "Komisyon oranlarının belirli olmasını ve ekspertiz hizmeti vereceklerin kimlikleri ve vasıfları belli olsun istiyoruz. İnsanlar bir emlakçıya verdiğinde ona mahkum olmasın, belli bir sürede satamadığı zaman başka emlakçılara da verebilme imkanı oluşsun istiyoruz. İnternetten emlak satışları da bir disiplin getiriyoruz." şeklinde konuştu. 

Günlük Kiralık Evler İçin Yönetmelik Hazırlanıyor

Tüfenkçi kendisine sorulan "günlük oda kiralamaları"yla ilgili soruyu da yanıtladı. Tüfenkçi, "Daha önce İçişleri Bakanlığımız sadece oteldeki gibi bilgilendirme istedi. Kime kiralandığının otellerdeki gibi kimliklerle İçişleri Bakanlığı’na bilgilendirmeyle yetiniyordu. Biz kira hukuku ve emlak piyasası noktasında arkadaşlarımıza talimat verdik. Çünkü burada da bir boşluk var. Bunun kiralanmasıyla ilgili de usul ve esaslara ilişkin bir çalışmayı yapıyorlar. Onu da yönetmeliğin içerisinde yayımlayacağız" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.