İnşaatta KDV Düzenlemesi Resmi Gazetede Yayınlandı

İnşaatta KDV Düzenlemesi Resmi Gazetede Yayınlandı

İnşaat sektörünü yakından ilgilendiren KDV düzenlemesi resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle arsa sahipleri sadece kendi payına düşen daire ve iş yerleri için KDV ödeyecek.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

İnşaatta KDV daraldı

Kanun kapsamında "Arsa karşılığı inşaat işlerine ilişkin bedelin tespitinde, müteahhit tarafından arsa sahibine bırakılan konut veya işyerinin, Vergi Usul Kanunun 267. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ikinci sıradaki maliyet bedeli esasına göre belirlenen tutarı esas alınacak." hükmüne yer verildi.

Arsasına ev yaptıran vatandaş, arsasını müteahhide verdiğinde bütün arsa payı dahil evin bedeli üzerinden KDV hesaplanıyordu. Yapılan düzenleme ile KDV, arsa sahibine kalacak evin maliyet bedeline isabet eden kısımla sınırlandırıldı.

Buna göre, arsa sahipleri sadece aldığı konut veya işyeri için kdv ödeyecek. Bu hüküm, yayım tarihinden sonra yapılan teslimlere uygulanacak.

Bağışlanacak kamu yapıları KDV'den muaf

Hayırseverler tarafından bağışlanmak üzere yapılan okul, sağlık tesisi, 100 yatak kapasitesinden az olmamak üzere (kalkınmada öncelikli yörelerde 50 yatak) öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, bakım ve rehabilitasyon merkezi, ibadethaneler, Diyanet İşleri Başkanlığı denetimine tabi yaygın din eğitimi veren tesisler, gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kampı inşası dolayısıyla bağışta bulunacaklara yapılan teslim ve hizmetler de KDV'den muaf oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.