İnşaat Yapım Süresi Kısalıyor

İnşaat Yapım Süresi Kısalıyor

Ön üretimli kolon kiriş gibi ana yapı elemanlarının birleşimlerinde yerinde döküm beton gerektirmeyen ve tamamen ön üretimli bir yapım metodu olan SQRIM Japon Bina Yapım Teknolojisi ile inşaat süresi yarı yarıya düşüyor.

A+A-

Alacalı İnşaatın Japonya inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Sumitomo Mıtsuı İnşaat ile iş birliğine imza atmasının ardından Japon Bina Yapım Teknolojisi olan SQRIM Sistemi artık Türkiye’de.

Depreme dayanıklı, sağlam ve hızlı yapılar inşa etmeyi amaç edinen Alacalı İnşaat çok katlı yüksek binaların bile depreme dayanıklı olmasını sağlayacak yeni bir Japon Teknolojisini Türkiye’de uygulayacak. 

SQRIM Hızlı İnşaat Sistemi ile tipik bir katın inşası 3-4 gün içerisinde tamamlanabiliyor.  İnşaat yapım süresini %50 oranında kısaltan Japon sistemi aynı zamanda ekonomik çözümler sunuyor.

Sahada kalıp ve iskele ihtiyacının olmaması sayesinde ekonomik verimlilik ve üretim verimliliği üst düzeyde olması sağlanıyor. 

İklim koşullarından etkilenmeden, fabrikada 24 saat kesintisiz ve hatasız üretimin her aşamasında test, laboratuvar ve kalite kontrolün yapılabilmesi de avantajları arasında yer alıyor.

Modüler özelliği ile her türlü mimari projeye uygulanabilir olması da dikkat çekiyor.

Japonya’da başarıyla uygulanan bu sistem sayesinde çok katlı yüksek binalar kısa sürede inşa edilebilmektedir. Kısa sürede inşa edilebilmesinin yanı sıra yapıların depreme dayanıklı olması sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.