İnşaat Sektörünü Canlandıracak 2 Yeni Teşvik

İnşaat Sektörünü Canlandıracak 2 Yeni Teşvik

Maliye Bakanı Naci Ağbal sektörü canladırmak için iş yeri KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8' indirdiklerini, Çatısına güneş enerjisi koyarak ürettiği enerjisini satanlardan ise hiç vergi alınmamasını sağladıklarını söyledi.

A+A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbal, “Bakanlar Kurulu kararıyla iş yeri satışlarında KDV’yi yüzde 18’den 8’e indirdik, çatısına güneş enerjisi koyan ve bu yolla ürettikleri enerjiyi satanlardan hiç vergi alınmamasını sağladık” dedi. 

1-) Dükkan piyasası hareketlenecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, iş yeri satışlarında önemli bir teşvik başlattıklarını söyledi. Ağbal, iş yeri satışlarında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi olduğunu dile getirdi.  Benzer düzenlemeyi, geçtiğimiz günlerde konut sektörü için yaptıklarını hatırlatan Ağbal, “Bu düzenlemeyi de iş yeri stokunun  eritilmesi ve bu yolla gayrimenkul sektörünün canlandırılması amacıyla hayata geçirdik” dedi.

2-) Çatıda Elektrikte Spotaj Vergisi de Kaldırıldı

Çatısına koyduğu güneş paneli gibi, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üreten ve ihtiyaç fazlası enerjiyi satanlara yönelik getirilen vergi teşvikinin detaylarını da açıklayan Ağbal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Daha önce çıkardığımız kanunla, sahibi oldukları veya kiraladıkları konutların çatı veya cephelerine kurdukları, kurulu gücü azami 10 kilovata kadar olan ve yalnızca bir üretim tesisinden üretilen elektrik enerjisinin ihtiyaç fazlasını son tedarik şirketine satanlar için gelir vergisi muafiyeti getirmiştik. Bu kişilerin üzerinde sadece yüzde 5 oranında gelir vergisi stopajı vardı. Şimdi de bugünkü kararla, söz konusu kişilerden sadece gelir vergisi değil, stopaj da alınmamasını sağladık. Yani bu kişiler bu yolla yaptığı satışlardan hiç vergi ödemeyecek.

Bu düzenleme, yenilenebilir enerji üretimimize  katkı sağlayacak. Ülkemizin en önemli ithalat kalemi olan enerji ithalatını  düşürecek, cari açığımızın azalmasına ve vatandaşımızın bütçesine katkı sağlayacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.