İnşaat Sektörü Turizm Yatırımlarına Yöneliyor

İnşaat Sektörü Turizm Yatırımlarına Yöneliyor

BESA Grup yönetim kurulu üyesi Efe Bezci Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “2018 rekor yılı” beklentisinin, inşaat sektörü ve gayrimenkul yatırımcılarını da turizm yatırımları konusunda harekete geçirdiğini söyledi.

A+A-

Bu yıl için rezervasyonlarda ciddi artışlar, son aylardaki istatistiklerin geçen yılın aynı dönemine göre önemli oranda yükselişi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “2018 rekor yılı” beklentisi, inşaat sektörü ve gayrimenkul yatırımcılarını da turizm yatırımları konusunda harekete geçirdi.

Konut satışlarında iniş çıkışlara karşın, yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisinin artarak devam ettiğini, TÜİK verilerinde yabancının konut ediniminin son aylarda yüzde 25’ler düzeyinde artış seyrinde olduğunu söyleyen BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu yılın yabancıya gayrimenkul satışında da rekor yılı olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin turizmde çok daha büyük yollar alacağının altını çizen Efe Bezci, şöyle devam etti:

“Turizmde, 1990’larda doğuş sürecini yaşayan ülkemiz, asıl hamleyi 2020’li yıllarda yapacak. Çünkü doğa, deniz, tarih, kültür, termal, inanç, spor gibi turizmin her alanında varız. Türkiye, tüm bölgesel sorunlara karşın bu potansiyeli kullanmasını öğrendi ve turizmde atak üzerine atak geliştirmeye başladı. Turizm gelirlerimiz 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18,9 oranında artarak 26,3 milyar dolar oldu. Bakanlığın verilerine göre Aralık 2017 döneminde, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,84 daha fazla yabancı ziyaretçiyi ağırladık. Almanya'dan Türkiye'ye yaz sezonu için yapılan rezervasyonlarda geçen yıla göre şimdiden yüzde 50 artış yaşanıyor. BESA olarak, 7-11 Mart’ta katıldığımız ITB Berlin Turizm Fuarı’nda gördüğümüz yoğun ilgi de bu yükselişin devam edeceğine işaret ediyor. Bunun yanı sıra Hollanda’dan yüzde 38, İngiltere’den yüzde 69, Avusturya’dan yüzde 200’lere varan rezervasyon artışı var. Tüm bunlar tahminlerimizi doğrular nitelikte veriler.”

Efe Bezci, Çin’de başlatılan “Türkiye Turizm Yılı” etkinlikleri, Rusya’nın Ocak-Haziran 2017’de Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülke olması ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden gelen turist sayısının artmasını, bu yıl Avrupa kadar Asya’nın da yabancıya konut satışında söz sahibi olabileceğine işaret ettiğini belirtti.

Bezci, Rusya emlak sektörünün öncü isimlerinin kısa süre önce Bodrum’da 3 günlük bir çalışma yaptıklarını da anımsatarak, “BESA Grup olarak üzerinde yıllarca çalıştığımız ve The BO Viera ile taçlandırdığımız Bodrum’un potansiyelini yabancı yatırımcılar da görmeye başladı. Ülkemiz bu yıl, The BO Viera gibi üst sınıf kalitedeki projeleri, turizm altyapısı, yabancıya sunduğu avantajları, ulaşım olanaklarının fazlalığı ve Türk inşaat sektörünün dinamizmi ile daha fazla yabancının Türkiye’den konut almasını sağlayacak, uzun süreli konaklayan yabancı turist sayısını artıracak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.