İnşaat Sektörü Teşviklerin Tekrarını Bekliyor

İnşaat Sektörü Teşviklerin Tekrarını Bekliyor

GYODER 16. Gayrimenkul Zirvesi bugün başladı. Sektörün DNA'sı konulu zirvenin açılış konuşmasını yapan GYODER başkanı Feyzullah Yetgin sektörde teşviklerin devam etmesini istedi.

A+A-

16. Gayrimenkul Zirvesi İstanbul başladı. Bu yıl 'Türkiye Gayrimenkul Sektörünün DNA'sı Mercek Altında' teması ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından 16'ncısı düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, Sektörün geçen yıl 30 Eylül 2017'ye kadar aldığı bir takım teşvikler olduğunu ve bunun tekrarını beklediklerini söyledi.

Sıkıntılı bir dönem olmasına rağmen geçen yıl sektörün yüzde 7,4 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Yetgin, “ Bunun yüzde 8.9'unu inşaat sektörü gerçekleştirdi. İnşaat sektörü çok dinamik çünkü talep tarafı çok kuvvetli, ihtiyaç çok fazla. Bir taraftan mega projeler diğer taraftan devam eden kentsel dönüşüm; Türkiye'de gayrimenkul sektörünü dinamik kılıyor. Ama konut kredi faiz oranlarının önümüzdeki aylarda düzenlenmesiyle rahatlatılması tekrar o yönde konut kredi kullanımının artışını göreceğimiz bir döneme bizi götürecektir, bu teşvikleri bekliyoruz" dedi.

EV FİYATLARININ BİR MİKTAR ARTMASI KAÇINILMAZ

Sektörde yüzde 80’e yakın yerli mal kullanıldığını ve bundan dolayı sektörün dövizdeki artıştan etkilenmediklerini söyleyen Yetgin, "Sektörün girdilerine baktığımızda yüzde 80'e yakın yerli malı kullanıyoruz, umuyoruz bu oran yüzde 100'e çıkar. O manada  döviz artışlarını çok fazla etkilediğini söyleyemeyiz. Ama demir, çimento ve diğer bazı kalemlerdeki fiyat artışının maliyet baskısı yarattığı aşikar. Biz bunu aylardır sektörel anlamda baskılayıp, tölere ediyoruz, kar marjları düşüyor. Herkesin fedakarlık yaptığı bir süreçten geçiyoruz. Biz geliştiricilerde elimizden geleni yapıyoruz ama ev fiyatlarının önümüzdeki dönemde bir miktar artması kaçınılmaz olacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.