İmardan Haksız Kazanç Elde Eden Belediyeye Ceza Geliyor!

İmardan Haksız Kazanç Elde Eden Belediyeye Ceza Geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar kanunlarında yapılacak değişiklikle, imar planlarından haksız kazanç elde eden belediyelere cezai sorumlulukların getirileceğini ifade etti

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Caretta Caretta’ların yumurtlama alanı olan Muğla İztuzu Plajı’nda, yumurtadan çıkan yavru kaplumbağaların denize salınması için düzenlenen törene katıldı.

Gazete Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre Bakan Özhaseki, tedavileri tamamlanan üç yetişkin kaplumbağayı da denize bıraktı. Burada şehirlerin imar kanunlarında yapılacak düzenlemeler hakkında da bilgi veren Bakan Özhaseki, “Parsel bazında yoğunluk artışının verilmemesi, imar planlarının delinmemesi, imarda değişiklik oluyorsa ve bundan bir rant doğuyorsa kamunun buradan payını alması, imardaki her hareketin vatandaşa açılması ve takibine sunulmasıyla ilgili düzenlemeler olacak. Belediyeler istediği yüksekliği veremeyecek. Verirse, sorguyla karşılaşacak, haksız kazanç varsa, cezai sorumluluk getirecek” diye konuştu.

"TABİAT TAHRİP EDİLİYOR"

İstanbul’daki zamansız sellerin ve doluların sebebinin tabiatın tahrip edilmesi olduğunu belirten Özhaseki, “Dünyayı en çok kirleten iki ülke yüzde 25 oranı ile Çin ve Hindistan, onu yüzde 18 ile ABD izliyor. Türkiye’nin oranı sadece 0.7. Biz büyümeyi çevreye zarar vermeden yapacağız” dedi.

"SİT ALANLARI MÜLK SAHİBİNİ CANINDAN BEZDİRİYOR" 

Özhaseki, SİT alanlarının yeni sınıflandırmasını ekolojik temelli bilimsel raporlara göre yapacaklarını söyledi. Tabiatın tahrip edilmeyeceğini ifade eden, Özhaseki, “Yüzeysel tahminlerle, ‘şurası SİT alanı olsun, şu 1, şu 2’ diye yapılan tespitler var. Halk ev yapamaz hale geliyor. Mülk sahiplerini canından bezdiriyor.

Birinci dereceli alanlar kesin korunacak. Özel mülkler kamulaştırılacak. İkinci derece nitelikli koruma alanlarında bungalov gibi tesislere izin olacak. Son derece olan sürdürülebilir alanlarda da otel ve ticari işletme kurulabilecek. Çalışması devam ediyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.