İmar Barışı Başvurusunda Bunu Yapan Yandı

İmar Barışı Başvurusunda Bunu Yapan Yandı

İmar Barışı başvurularının 1-2 hafta içerisinde başlaması bekleniyor. Yapı Kayıt Belgesi vatandaşın verdiğini beyan üzerine verilecek. Yalan beyanda bulunanlara yatırdığı para iade edilmeyecek ve yapı kayıt belgesini de alamayacak.

A+A-

Vatandaşların imar barışı sürecinden tam anlamıyla faydalanabilmesi adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemli düzenlemeler yapmaya devam ediyor. İmar Barışı ile alakalı Dikkat çeken önemli bir ayrıntı ise Yapı Kayıt Belgesi alınarak başlanan süreçte yalan yanlış beyanlar verenlere yönelik. Bu kişiler için şok bir ceza verilecek. Cezadan ise dönüş olmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren imar affında çalışmalarını 1 hafta içinde tamamlayacak. Detaylarına ulaşılan imar barışına müracaatlarda yalan beyanlarda bulunanların parası iade edilmeyecek.

Yaşanan son gelişmelerle alakalı açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Anlık onaya dayalı değil, check up’lı bir sistem olacak. Müracaatlar ekim ayının sonuna kadar yapılabilecek, harç ödemelerinde son tarih 31 Aralık 2018 olacak. Yani başvuru sırasında ödeme zorunlu olmayacak. Yapı kayıt belgesinin ödeme yapıldıktan sonra çıkacak. Yönetmelik çalışmalarının ana hatlarıyla netleştiğini, birkaç haftaya tamamlanacak. Formu dikkatli doldursunlar. Yalan beyanda bulunulduğu takdirde harç için yatırılan para irat kaydedilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.