İmar Barışı Başvuru Ücretleri? Yapı Kayıt Belgesi Ücreti Ne Kadar?

İmar Barışı Başvuru Ücretleri? Yapı Kayıt Belgesi Ücreti Ne Kadar?

İmar Barışı Kanunu resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Peki İmar Barışı başvurusu nereye yapılacak? İmar Barışı’ndan yararlanmak için ne kadar ücret ödenecek? İşte Detaylar...

A+A-

İmar Barışı kanununun da yer aldığı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun tasarısı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İmar Barışı kanunu ile kaçak yapısı bulunan vatandaşlar yapı kayıt belgesi alacak. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanacak yetkilendirilmiş kuruluşlar aracılığıyla gerçekleşecek. Vatandaşlar kaçak yapısı için belirlenen ücreti ödedikten sonra müracaat yapıp müracaatla yapı kayıt belgesini alabilecek. Yapı Kayıt Belgesi alındığında tüm idari para cezaları ve yıkım kararları da iptal edilecek. Yapı Kayıt Belgesinde mülkiyet durumu hak sahibinin beyanına göre kaydedilecek.

YAPI KAYIT BELGESİ ÜCRETLERİ

Kaçak yapısı bulunan vatandaşlar her bir bağımsız bölüm için ayrı para cezası ödeyecek. İmar Barışı kanununa göre konutlar için inşaat maliyetinin yüzde 3 oranında, iş yerleri için inşaat maliyetinin yüzde 5’i oranında ceza ödeyecek. Kat mülkiyeti alınmış binalarda ise bu oran yüzde 6’ya çıkıyor.

İşte Çevre Şehircilik bakanlığı tarafından belirlenen metrekare inşaat maliyeti;

tapu-kayit-belgesi-ucretlerijpg.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.