İmar Affı Ve Kentsel Dönüşüm Torba Tasarıda!

İmar Affı Ve Kentsel Dönüşüm Torba Tasarıda!

Kamuoyunda imar affı olarak bilinen düzenleme ve kentsel dönüşümle ilgili maddelerin, KHK yerine, torba tasarıya eklenebileceği ifade edildi. Tasarının bu hafta meclise sevk edilmesi hedefleniyor.

A+A-

Kısa süre içinde Meclis'e gönderilmesi planlanan Torba tasarının büyüklüğü şimdiden 80 maddeye ulaştı. Torba tasarı önceki gün Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Kurumlar tasarıya eklenecek maddelerini, Bakanlar Kurulu’nda anlattılar.

Ekleme yapılıyor

Daha önce kentsel dönüşümle ilgili bir kanun hükmünde kararname çıkarılacağı açıklanmıştı. Çıkarılacak kanun hükmünde kararnamede ruhsatsız yapılan yapıların kayıt altına alınması da yer alıyordu. 

İmar affı olarak bilinen bu düzenlemenin dışında, kentsel dönüşümle ilgili maddelerin de, KHK yerine, bu tasarıya eklenebileceği ifade ediliyor. Başta ekonomi bakanlıkları olmak üzere tüm kurumlardan, yapılmasını istedikleri düzenlemeler istendi. 

Bir süredir toplanan maddeler, ekonomi yönetiminin süzgecinden geçiriliyordu. Son eklemelerle torba tasarının 100 maddeyi geçebileceği belirtiliyor.  Hedef ise bu hafta, tasarının meclise sevkini sağlamak. Ancak, tasarıya son şeklinin verilmesinin, gelecek haftayı bulmasının da sürpriz olmayacağı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.