İmar Affı Başvuruları Seçimden Önce Başlayacak

İmar Affı Başvuruları Seçimden Önce Başlayacak

Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden elde edilen bilgiye göre imar barışında usul ve esasların belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği, başvuruların 24 haziran seçimlerinden önce başlayacağı öğrenildi.

A+A-

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren imar affı 2018’nin yasallaşmasının ardından başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusu olmaya başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre imar affı başvuruları 24 Haziran seçimlerinden önce yapılması planlanıyor.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre bakanlığın internet sitesinde soru baremi açılacak. Vatandaştan gelen sorulara göre çalışmalara yön verilecek.  Seçimden önce başvuruların başlatılması planlanıyor. Bakanlık yetkilileri, “Bugün il müdürlüklerini çağırıp, bölgeleriyle ilgili bilgi almış olacağız” dedi.

İSTİMLAKA ENGEL DEĞİL
İmar barışının kamu açısından istimlaka engel olmadığını vurgulayan yetkililer , “imar planına göre, örneğin bir yolun içinde kalmış alandaki yapılar zaten kullanılmayacak. Bu alanları terk etmeleri gerekecek. Bir ada içinde, adanın bir kısmı sosyal donatı alanı içine giriyor diyelim; sosyal donatı alanı olan kısmını terk etmek suretiyle bundan faydalanabilecek” diye konuştu.

70 YILLIK SORUN ÇÖZÜLECEK
Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Türkler Köyü’nün 70 yıldır çözüm beklediğini ifade eden yetkililer, 620 kişinin kamuyla davalık olduğunu ve imar barışından Türkler Köyü’ndekilerin de faydalanabileceğini söyledi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.