Halkapınar-Otogar Metro Projesini Bakanlık Devraldı

Halkapınar-Otogar Metro Projesini Bakanlık Devraldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2008 yılında Halkapınar-Otogar metrosunun yapımı için Ulaştırma Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu. Projenin bakanlığa devri ile ilgili karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

A+A-

İzmir'de 2008 yılından beri yapılması planlanan Halkapınar-Otogar metro projesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Projenin yapımının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devri ile ilgili bakanlar kurulu kararı resmi gazetede yayınalanarak yürürlüğe girdi. 

KOCAOĞLU: ELİM KIRILSAYDI DA BAŞVURMASAYDIM

 Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır Bakanlık tarafından yapımı beklenen Otogar- Halkapınar metro projesiyle ilgili olarak ocak ayında yaptığı açıklamayla dikkat çekmişti. Kocaoğlu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı, “2008’de herkesin metrosunu yapacağız dediler. Elim kırılsaydı da müracaat etmeseydim. Sene geldi 2018’e.. Her tarafta metrolar bitti. Bizim metro için bu sene bütçede 21 milyon lira, çocuk oyuncağı gibi bir para ayrıldı ki, bu para metronun kazısına yetmez.”

Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.