Zeytinburnu’na 112 Araçlık Cep Otogarı Geliyor

Zeytinburnu’na 112 Araçlık Cep Otogarı Geliyor

Zeytinburnu 58. Bulvar Caddesi’ne 112 araçlık cep otogarı yapılıyor…

A+A-

Zeytinburnu 58. Bulvar Caddesi ve 15 Temmuz Meydanı yenileniyor. Bu kapsamda 58.Bulvar Caddesi’ne 112 araçlık cep otogarı yapılacak.

Zeytinburnu’ndaki çalışlar 3 ay sürecek. Yenileme projesi kapsamında kapalı cadde, otopark alanları, yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ve meydan daha ferah bir hale getirilecek. 

58'inci Bulvar'daki trafiği rahatlatmayı amaçlayan çalışmalar tamamlandığında cadde 2 şeritli ve tek yönlü halde trafiğe açılacak. Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi'nden başlayıp 14. sokağa kadar devam eden 1010 metre uzunluğundaki 2 şeritli yolda, sağlı sollu 4 metre genişliğinde yayaların rahat yürüyebileceği modern kaldırımlar yapılacak. Caddeye aynı zamanda 112 araçlık cep otopark ve ıhlamur ağaçlarından oluşan peyzaj çalışması yapılacak.

15 Temmuz Meydanı ise mimari açıdan yeniden düzenlenerek oturma alanlarına gölgelikler ilave edilecek. Ayrıca Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi ve Zeytinburnu İlçe Kaymakamlığı'nı ayıran yol birleştirilerek mekan bütünlüğü sağlanacak. Tüm bunların yanı sıra meydanda 15 Temmuz şehitleri anısına bir rölyef yapılacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.