Yunusoğlu'ndan Gaziemir'e 60 Milyon Liralık Yatırım

Yunusoğlu'ndan Gaziemir'e 60 Milyon Liralık Yatırım

Yunusoğlu İnşaat Arma Gaziemir projenin basın lansmanı Gaziemir DoubleTree By Hilton otelde gerçekleşti. Yunusoğlu İnşaat’ın Gaziemir ilçesindeki ilk projesi olan Arma 148 bağımsız bölümden meydana geliyor. Projenin toplam değeri 60 milyon lirayı buluyor.

A+A-

Yunusoğlu imzasıyla Gaziemir’de yükselecek olan ‘Arma Gaziemir’ projesi görücüye çıktı. Yunusoğlu İnşaat yönetim kurulu başkanı Yunus Yunusoğlu, Epig Mimarlık yönetim kurulu başkanı Semiha Güneş ve Yunusoğlu İnşaat genel müdürü Rahmi Sarıkaya projenin detaylarını anlattı.

KURUM OLMAK KAĞITTA A.Ş. OLMAK DEĞİLDİR

Yunusoğlu inşaat A.Ş. yönetim kurulu başkanı Yunus Yunusoğlu, “ İzmir’in köklü, klasik firmalarındayız. 45 yıldır İnşaat sektöründe varız. Ekip arkadaşlarım ve ailemle beraber kurum olmayı başardık. Kurum olmak kağıt üzerinde A.Ş. olmak değildir. Kurum olmak aile olmaktır. Belki ismimiz biraz klasik ama biz İzmir’in köklü firmalarındanız. Gittiğimiz her yere kalite, ivme getirdik. Şimdi de Gaziemir’deyiz” ifadelerini kullandı.

GAZİEMİR’DEN ARSA GELİNCE ÇOK DÜŞÜNDÜM AMA…

Gaziemir’e vurgu yapmak için lansmanı Gaziemir’deki otelde yaptıklarını belirten Yunusoğlu sözlerini şu şekilde devam ettirdi, “Bugüne kadar Gaziemir’de hiç inşaat yapmadık. Bana Gaziemir’deki arsa önerildiğinde çok düşündüm. Gaziemir’i hakkında biraz araştırma yapınca ilçenin çok ilerlediğini gördüm. Projemizin lansmanını Gaziemir’de yeni açılan otelde yapalım dedik. Bu şekilde Gaziemir’e vurgu yapmak istedik.  Otel sahibi arkadaşımıza teşekkür ederim.”

PROJE TASARIMINDA EPİG MİMARLIK TERCİH EDİLDİ

Her projesinde en az 2-3 mimar ile çalıştıklarını belirten Yunusoğlu her projenin yeni fikre ihtiyaç olduğunu belirtti. Yunusoğlu şu sözleri kullandı, “Her projemizde dışarıdan bir fikre ihtiyaç duyduk. Her projemizde 2 veya 3 mimarla çalıştık. Bu projede epik mimarlık ile çalıştık. Epig mimarlık ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok katkıları oldu bu projede.

FİRMALAR ALMAN GİBİ BAŞLIYOR, TÜRK GİBİ BİTİYOR

Bizim ülkemizde Firmanın kurulması çok hızlı oluyor. Ama bitişleri maalesef Türk gibi oluyor. Bir firmanın devamlılığında yarar vardır. 80’li yıllarda yüzde bin faiz vardı. Bazı müteahhit arkadaşlarımız bu faizlerle inşaat yapılmaz, biz inşaatı bırakıp faize para yatıralım dediler. 5-6 kişi birleşip parasını faize verdi. Biz o dönemde yolumuza devam ettik. Az kazansak da inşaata devam ettik. Yolumuzdan hiç vazgeçmedik.

MÜTEAHHİTİN ESTETİK KAYGISI OLMALI

Epik Mimarlık yönetim kurulu başkanı Semiha Güneş, “ Biz her zaman farklı fikirler, farklı tasarımlar geliştirmek istiyoruz. Bu sadece bizim istememizle olacak bir durum değil. Müteahhitin de para kazanmanın yanında estetik kaygısı da olmalı. Biz bu fırsatı Arma’da yakaladık. Projenin her detayı üzerinde günlerce çalıştık. Açık havada oturma imkanı vermek için büyük balkonlar ve teraslar yaptık. Bu projede hiçbir şeyde minimumda kalınmadı. Gerekli metrekareler verildi. Sonuçtan mutlu olduğum bir proje oldu. Önünde bir açık AVM tarzında kısım var. Geniş aydınlık bir koridordan geçerek konutlarınıza ulaşıyorsunuz” dedi.

İZMİR’İN VE GAZİEMİR’İN SİMGESİ OLMASINI HEDEFLEDİK

Yunusoğlu İnşaat genel müdürü Rahmi Sarıkaya,  “Projeye isim ararken birçok isim gündeme geldi. Birçoğu yabancı sözcüktü. Biz projelerimizin tamamında Türkçe olmasına dikkat ediyoruz. Moda olmasına rağmen yabancı isimleri bırakarak Arma ismini verdik. Anlamı bir yere özgü, simge demek. Projemizin Gaziemir’in simgesi olmasını hedefledik. Daha çok Narlıdere, Balçova, Güzelbahçe bölgelerinde yatırım yaptık” dedi.

PROJE DETAYLARI

Proje Optimum alışveriş merkezi, Adnan Menderes havalimanı, Fuar İzmir, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) ve Çevreyoluna çok yakın mesafede bulunuyor

10 bin 410 metrekare arsa üzerine 7 katlı 5 bloktan oluşan bir site olarak inşa edilen projenin yatırım değeri 60 milyon lirayı buluyor. Projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçenekleri yer alıyor. Projenin zemin katında dublex ve loft daireler bulunuyor. Dubleks ve Loft daireler kendine özel bahçesi ile butik villa konseptinde kullanılabiliyor. Site önünde bulunan 5 ticari alan ile birlikte toplamda 148 bağımsız bölümden oluşuyor. Dairelerin boyutları 70 ile 200 metrekare arasında değişiyor.

Arma Gaziemir otel konseptinde hayata geçirilen sosyal donatı alanları ile diğer projelerden ayrılıyor. Öyle ki sitenin kendine ait bir kafeteryası bile var. Site içerisinde  açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu , Fitness salonu, jeneratör, Kafeterya, sauna, simema salonu, bisiklet parkuru, merkezi su arıtma, araç yıkama, çocuk oyun alanı ve mini kulüp ve 7/24 kapalı devre özel güvenlik bulunuyor. Her bağımsız bölüme 2 araçlık kapalı otopark ayrıldı.

Daire içerisinde ankastre ürünler, klima, alttan ısıtma, akıllı ev sistemi vestandart haline gelen teknik özellikler yer alacak.

Arma Gaziemir’de fiyatlar 375 Bin TL’den başlıyor. 1 ay boyunca lansmana özel yüzde 15 indirim uygulanacak.

Projenin temeli 15 Eylül 2016’da atıldı. Kaba inşaat bu ay sonunda bitiyor. Projede teslim süresi 17 ay olarak belirlendi.

OTEL HİZMETİ GİBİ PROFESYONEL HİZMET

Bu kadar fazla sosyal tesis olması site aidatlarını artırmayacak. Arma projesinde yaşam başladıktan sonra yaklaşık 2 yıl boyunca inşaat firması profesyonel bir site yönetimi tutulacak. Site yönetimi Arma Gaziemir’i site gibi işletecek. Aidatlar dairelerin büyüklüklerine göre 200 TL’den başlayacak

KOMŞU ARANIYOR!

Sosyal olanakların ve inşaat kalitesinin dışında komşuluk ilişkilerinin ön planda tutulduğu projede ‘Komşu aranıyor’ sloganı kullanılacak.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.