Yozgat Havalimanı İnşaatı Bu Yıl Başlayacak!

Yozgat Havalimanı İnşaatı Bu Yıl Başlayacak!

Yozgat halkına havalimanı müjdesi veren Başbakan Binali Yıldırım, projenin inşaatına bu yıl başlanacağını açıkladı.

A+A-

Yozgat Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını yapan Başbakan Yıldırım, "Sağlıkta dönüşümü yapan ülke Türkiye'dir. Bugün dünyada birçok ülke, Türkiye'deki sağlık hizmetlerine imreniyor" dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '14 yıllık hayalim' dediği şehir hastaneleri projesinde bir resmi açılış daha yapıldı. Ocakta hasta kabulüne başlayan Yozgat Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını dün Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım, "Sağlıkta dönüşümü gerçekleştiren ülke Türkiye'dir. Bugün dünyada birçok ülke, Türkiye'deki sağlık hizmetlerine imreniyor" dedi. Tüm vatandaşların en kaliteli sağlık hizmetini hak ettiğini vurgulayan Yıldırım, "İlk biten şehir hastanesi Yozgat ama açılışı üçüncü olarak yapılıyor, çünkü vakit bulamadık" dedi. 

Kıskan avrupa!

Yozgat Şehir Hastanesi'nin 18 ay gibi kısa sürede tamamlandığına dikkati çeken Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Avrupa'da yok. Avrupa kıskan. Niye hırçınlaşıyorlar? Çünkü Türkiye, dünyanın en büyük havalimanını, tünellerini yapıyor, 25 bin kilometre bölünmüş yol, şehir hastaneleri yapıyor."

Günde 4 bin hastaya hizmet 

Yozgat Şehir Hastanesi, hasta kabulüne başlanan ilk şehir hastanesi olarak dikkat çekiyor. Proje 12 Ocak 2017'de tamamlandı ve 14 Ocak'ta ilk hastasını kabul etti. l Proje Rönesans tarafından sözleşme tarihinden 5 ay önce, toplam 19 ayda tamamlandı. l Günlük ortalama 4 bin hastaya 835'i sağlık personeli olmak üzere toplam 2 bin çalışanla hizmet veriliyor. l 133'ü tek kişilik, 129'u çift kişilik ve 2'si suit olmak üzere hastanenin yatak kapasitesi 475. l 153 poliklinik, 34 yoğun bakım, 27 yeni doğan yoğun bakım odası ayrıca 15 ameliyathane bulunuyor.  

Bölge illere de şifa dağıtacak

Hastanenin güzel bir eser olduğunu ve Yozgat'a çok yakıştığını belirten Yıldırım, Rönesans İnşaat'ın hem yurtiçi hem de yurtdışında ülkenin yüzünü ağartan, güzel işler yapan bir firma olduğunu söyledi. Yıldırım, "Bu hastanemiz sadece Yozgat'ın değil, bölgedeki bütün illerin hastalarına şifa dağıtacak" dedi. 

Sırada havaalanı ve YHT var

Başbakan Yıldırım, açılış öncesi mitingde halka seslendi. Burada yaptığı konuşmada Yozgat halkına bir de havalimanı müjdesi veren Yıldırım, projenin inşaatına bu yıl başlanacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım ayrıca, Yozgat'a 14 senede 328 kilometre bölünmüş yol yaptıklarına dikkati çekerek, 2018'de Yozgat hızlı treninin başlayacağını da belirterek, "Kırıkkale'ye yarım saat, Ankara'ya 1 saat, İstanbul'a 4 saat. İşte hizmet bu. Lafla peynir gemisi yürümüyor" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.