Yeni Kent Merkezi İmar Planlarına Ret!

Yeni Kent Merkezi İmar Planlarına Ret!

Konak Belediye Meclisi’nde Yeni Kent Merkezi’ni ilgilendiren imar planları reddedildi. Plan notlarına AK Partili üyelerin yanı sıra 'Yalı Grubu' olarak tanınan CHP’li üyeler de ret oyu kullandı.

A+A-

Oturumda, geçtiğimiz yıl mahkemeye taşınan ve iptal edilen Yeni Kent Merkezi bölgesindeki imar planları masaya yatırıldı.

Süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi mahkemenin iptal kararındaki gerekçelerine uymuş ve Alsancak Liman Arkası-Salhane Bölgesini kapsayan yeni plan notları hazırlamıştı.

Konak Belediye meclisinde tekrar oylanan gündem maddesi CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin toplam 21 oyuyla reddedildi.

Zaman zaman Konak Belediye meclisinde parti içi kararlara itiraz ederek çatlak oluşturan ve kamuoyunda ‘Yalı Grubu’ olarak nitelendirilen CHP’li üyeler, oturum öncesinde gerçekleşen grup toplantısında aldıkları karar sonucunda söz konusu karara itiraz etti.

Oturumda Başkan Pekdaş ile CHP’li Üye Vedat Uğur arasında bir atışma yaşandı. Uğur hukuki bilgilendirmede bulundu. Bunun ardından söz alan Pekdaş, “Eksik biliyorsunuz” dedi ve bürokratlara söz verdi. Uğur ise, “Eksik biliyorsunuz’ diye itham etmeyiniz. Burası belediye meclisi… Eski köye yeni adet getirmeyin. Siz biz istersek bürokratları buraya çağırabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak Belediyesi’nin aldığı karara uymayıp plan notlarını onaylayacağı belirtildi. Ayrıca Başkan Pekdaş’ın kararı hukuka aykırı gördüğü gerekçesiyle meclise iade edebileceği ya da yargıya taşıyabileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.