Kemalpaşa Yeni Kent Merkezlerinden Biri Olmaya Aday

Kemalpaşa Yeni Kent Merkezlerinden Biri Olmaya Aday

İzmir ile İstanbul arası karayolu ulaşımını 9 saatten 3 saate indirecek olan İzmir-İstanbul Otoyolu Kemalpaşa'daki arsa fiyatlarını da artırdı. İlçede çok sayıda sanayi imarlı arsa bulunması konut ihtiyacını artırıyor.

A+A-

Güzergah üzerinde yer alan ve sanayi bölgelerinin yoğunlaştığı Kemalpaşadaki konut projelerinde otobanın da sona yaklaşmasıyla birlikte artış gözleniyor. Ulaşım olanaklarının getirdiği sanayileşme ve buna paralel olarak artan konut ihtiyacı nedeniyle bölgedeki arsa fiyatları da yükselmeye başladı.

First Class Trust Union Arsa ve Arazi Uzmanı Aydın ÖzkayaKemalpaşa ilçesinin gerek ulaşım olanakları, gerek nüfus yoğunluğu gerekse de doğal yapısıyla birlikte yeni kent merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu belirtti.

İzmir merkezindeki nüfusun artmasıyla birlikte artan konut ihtiyaçlarına cevap vermek için Kemalpaşa'nın öne çıktığını dile getiren Aydın Özkaya: “Kemalpaşa İzmir'e yakın olması ve doğal güzellikleriyle tercih edilen bir bölge. Otobann tamamlanması ve ulaşım olanaklarının da gelişmesiyle birlikte bu talep daha da artıyor. Otobanın geçtiği her yer kazanacak”diye konuştu

Kemalpaşa'nın başta İzmir olmak üzere İstanbuldan da ilgi gördüğünü kaydeden Özkaya şöyle devam etti: “İlçe, kent yaşamından bunalan ve müstakil bir yaşam sürmek isteyenlerin de tercih ettiği bir bölge olma özelliği taşıyor. Bölgede sıradan apartmanlardan çok özellikle nitelikli konutlar ilgi görüyor. İmarlı sanayi arsaları fazla; bu nedenle bölgede bulunan çalışanların da konut ihtiyacı bulunuyor”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.