Osman Eken: Ankara'da Gayrimenkul 5 Yılda 25 Kat Kazandırdı!

Osman Eken: Ankara'da Gayrimenkul 5 Yılda 25 Kat Kazandırdı!

Ankara’da büyük ölçekli gayrimenkul alımlarına yön veren EKN Group’un yaptığı analizde, “ekstrem getiriler hariç” büyük ölçekli gayrimenkul yatırımlarında son 5 yılda kazanç 25 kata ulaştı.

A+A-

EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, son yıllarda borsa, döviz, fon gibi yatırım araçlarının yaygınlaşması, bunların kolay alım satımı, anlık kazanç sağlamaları gibi nedenlerin; ataların “toprak her zaman ve çok kazandırır” sözünün kısmen unutulmasına yol açtığını kaydetti.

Günlük, haftalık cüzi miktardaki kazançların birikimleri değerlendirmek için cazip görünse de, gayrimenkulün dün olduğu gibi bugün de bu yatırım araçlarının katbekat üstünde kazanç sağlayabildiğini ifade eden Eken, şunları söyledi:

“Büyükleri her zaman dinlemekte fayda var. Toprak, dün olduğu gibi bugün de, yarın da, gelecekte de en fazla kazandıracak yatırım aracı. Ancak, kişilerin gelişim alanlarını iyi bilmeleri, zamanlamayı iyi yapmaları ve arsa alımında büyük oynamaları gerekiyor. 500-600 metrekare ya da birkaç dönüm arazi yerine 20-30 hatta 300-500 dönüm toplu arsalar, gelişim alanında olmaları durumunda örneğin faiz getirisinin 10 katından fazla kazanç sağlayabilir. EKN Group olarak yaptığımız analizlerde Başkent’te son 5 yılda büyük ölçekli arsa yatırımlarında 25 katlar seviyesinde kazançlar gerçekleştiğini tespit ettik.”

-Bu kazanca kimler ulaşabilir?

Osman Eken, büyük birikimler gerektiren büyük ölçekli arsa alımlarında, genellikle meslektaşlar ya da meslek örgütleri aracılığıyla ortaklıklara gidildiğini vurgulayarak, “Gelişim noktasında büyük ölçekli arsası olanlar, satışta tek muhatap istediği gibi bu arsaları arayan sanayici, inşaatçı gibi kişiler de arsa toplamak yerine bir elden hareket etmeyi arzuluyor. Miktardaki büyüme ortaklık yoluna giden birikim sahiplerini bizim gibi gayrimenkul yatırımcılarına yönlendiriyor. Profesyonel çalışmalar riski minimize ettiği gibi getiri miktarını da önemli ölçüde artıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.