Örnekköy'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Örnekköy'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Karşıyaka'nın Örnekköy mahallesinde 3 bin 520 konut ve 338 ticari ünitenin yapılacağı kentsel dönüşüm projesi start aldı. Proje etap etap ilerleyecek.

A+A-

Örnekköy halkının yaşam alanlarını sağlıklı, güvenli ve yaşam standartları yüksek kentsel çevrelere dönüştürmek amacı ile başlatılan projede 705 yapı ve 1290 adet bağımsız birimin etaplar halinde yıkılacak.

Yıkım sonrası yeni yapılar yine etaplar halinde inşa edilecek. Belirlenen etapların sınırları ve öncelikleri vatandaşlar ile yüzde 100 uzlaşı sağlanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi adına devrinin gerçekleştirilmesini takiben belirlenecek.

Proje kapsamında hak sahiplerine verilecek konutların yanı sıra, Belediye Hizmet Alanı (BHZ), meydanlar, açık ve kapalı otopark alanları, eğitim tesisi, rekreasyon alanları, spor tesisi ve düğün salonu, çocuk bahçesi ve oyun alanları, pazar yeri, sosyal tesis ve yeşil alanlar da yapılacak.

19 etap halinde inşa edilecek

Proje, 19 etap halinde inşa edilecek. 1-13. etap aralığındaki bölgelerde konut blokları yer alacak. 14. etapta 2 adet eğitim tesisi ile rekreasyon alanı, 15. etapta park alanı, 16. etapta park alanı, 17. etapta spor ve oyun alanı ile yer altı otoparkı, 18. etapta pazar yeri, sosyal tesisi ile yer altı otoparkı, 19. etapta rekreasyon alanı ve yeşil alan bulunacak.

Projede 3+1 seçeneğinde toplam bin 390 konut, 2+1 seçeneğinde bin 715 konut, 1+1 seçeneğinde 415 konut inşa edilecek.

Hak sahiplerine 1+1, 2+1, 3+1 seçenekleri ile 60 metrekare ile 123 metrekare arasında değişen büyüklüklerde alternatifler sunulacak.

Her blokta otopark

Her bloğun altında kendi ihtiyacını karşılayacak sayıda kapalı otopark yer alacak. Ayrıca spor ve oyun alanı ile belediye hizmet alanı olarak düzenlenecek alanlarda yeraltı otoparkı yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum