Narlıdere Barajında Proje İhalesi Tamamlandı

Narlıdere Barajında Proje İhalesi Tamamlandı

Narlıdere Ali Onbaşı deresi üzerine yapılması planlanan baraj için proje ihalesi tamamlandı. DSİ 2. (İzmir) Bölge müdürü Hayati Çelenk barajın tamamlanması ile birlikte yağmur sularının bu barajda birikeceğini ve taşkının sıfıra indirileceğini belitti. Çe

A+A-

DSİ’den yetkililer ile birlikte barajın yapılacağı Ali Onbaşı deresinde incelemelerde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge müdürü Hayati Çelenk projenin detaylarını anlattı.

TAŞKINLAR SONA ERECEK

Yağmur ve sağanak dönemlerinde Ali Onbaşı deresinde biriken sular Narlıdere merkezinde taşkına sebep oluyordu. Barajın tamamlanmasıyla birlikte Narlıdere’nin en büyük sorunlarından biri olan taşkınlar kontrol altına alınacak.

PROJE 2017’DE TAMAMLANACAK, İNŞAAT BAŞLAYACAK

Barajın proje ihalesi tamamlandı. DSİ müdürü Çelenk projenin 2017 yılında tamamlanacağını belirtti. Barajın 1000 metreküp dolgu hacmi, 400 bin metrekare taşkın hacmi mevcut. Barajın Bin  metreküp dolgu hacmi Projenin tamamlanmasının ardından baraj inşaatının ihalesi yapılacak ve ihaleyi kazanan müteahhit barajın yapımına başlayacak. Baraj havzası vatandaşların yararlanabileceği rekreasyon alanı olarak kullanılacak. Ormanlık alan ve dere yatağı içine kurulacak rekreasyon alanı İzmir'in yeni çekim merkezi olacak

2 MİLYON 600 BİN METREKÜP SU

Ali Onbaşı deresine yapılacak barajda su biriktirilmeyecek. Yağmur yağdığından taşkın suları buradaki su depolarda toplandıktan sonra Balçova’daki baraja aktarılacak. Balçova barajında arıtılan su İzmir’e içme suyu olarak dağıtılacak. Barajdan yıllık 2 milyon 600 bin metreküp içme suyu sağlanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.