TOKİ'den hastalara sevindirici haber geldi!

TOKİ'den hastalara sevindirici haber geldi!

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, TOKİ'nin de kas hastalarına konut yapılmasına sıcak baktığını söyledi.

A+A-

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, kas hastalığı nedeniyle temel fonksiyonlarını bile yerine getiremeyen yüzlerce vatandaşı sıkıntılarından kurtaracak bir öneri getirdi. Prof. Dr. Akbulut, Toplu Konut idaresi'nin (TOKİ) bundan sonra yapacağı projelerde kas hastaları için özel evler dizayn etmesi, hatta bu konutları alacak maddi güce sahip olmayan hastaların da devlet desteğiyle geçici olarak buralarda yaşamasını sağlamak için detaylı bir rapor hazırladı.

ÇALIŞTAY YAPILACAK

Hastaları evlerinde ziyaret ettikten sonra onların yaşadığı fiziki sıkıntıları fotoğraflayarak çözüm önerilerini anlatan 28 sayfalık sunum hazırlayan Prof. Dr. Akbulut, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ömer Arısoy ile görüştü. TOKİ'nin de kas hastalarına konut yapılmasına sıcak baktığını söyleyen Prof. Dr. Akbulut, "Sonbaharda kas hastalarına yönelik projelerin nasıl şekilleneceği ve nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili bir çalıştay yapacağız. Bu çalıştayda kas hastalarına sağlanabilecek kolaylıklar, öneriler ele alınacak. Devletin bu konutları alacak gücü olmayan kas hastalarına nasıl bir sübvanse sağlayacağı da değerlendirilebilir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.